Met een dikke nederlaag op zak en ongunstige uitslagen op de andere velden keerde HSC'21 zondag terug op aarde.
Met een dikke nederlaag op zak en ongunstige uitslagen op de andere velden keerde HSC'21 zondag terug op aarde. (Foto: Eigen foto)

Kansloze missie HSC'21 in Goes

  Sport

Goes - Twee wonderbaarlijke doelpunten kort voor rust, maakten de uitwedstrijd tegen GOES al halverwege tot een kansloze missie. Met een dikke nederlaag op zak en ongunstige uitslagen op de andere velden keerde HSC'21 terug van de eerste officiële wedstrijd ooit in het verre Zeeland. door René Wanink

Bij GOES werd de wedstrijd vooral gezien als het duel tussen de nummers 1 en 2 van de derde periode. Voor HSC'21 staat nog altijd vooral het veilig spelen op de eerste plaats.

Penalty

Het duel kwam wat moeizaam op gang, maar werd opengebroken door een ongelukkige strafschop. Van dichtbij werd de bal tegen de arm van de onfortuinlijke Mark Engberink geschoten en scheidsrechter Te Hennepe was onverbiddelijk: penalty en vervolgens de 1-0.

Beauty's

Met twee beauty's in de laatste vijf minuten voor rust was het duel daarna al snel gespeeld.

Van Bastentje

Hiep Nguyen schoot eerst een vrije trap fantastisch in de kruising, waarna Erwin Franse met een volley vanuit de hoek van het strafschopgebied een 'Van Bastentje' deed.

Eigen goal

Na rust werd het allemaal nog erger voor HSC'21. GOES kon nog twee keer scoren, waarna HSC'21 eindelijk ook op het scorebord verscheen. Daarvoor had het wel de hulp nodig van Jesse Bank, die de bal nogal potsierlijk achter zijn eigen doelman Meulmeester schoot.

Opstelling

Brammer, Veensma, Grondman, Derksen, Engberink, Babuloglu, Cenk Uguz, Schutte, Van der Weide (66. Szolga), Witbreuk (66. Postma), Ottink.

Er waren gele kaarten voor HSC'21 Cenk Uguz en Freek Grondman.

Meer berichten