Bij HSC'21 wordt de 3-0 gevierd. De Haaksbergenaren versloegen degradatiekandidaat OJC Rosmalen. Van links naar rechts: Wessel Witbreuk (24), Mika Schrijver (14), Freek Grondman en Mark Engberink.
Bij HSC'21 wordt de 3-0 gevierd. De Haaksbergenaren versloegen degradatiekandidaat OJC Rosmalen. Van links naar rechts: Wessel Witbreuk (24), Mika Schrijver (14), Freek Grondman en Mark Engberink. (Foto: PR HSC'21)

HSC'21 zo goed als veilig na winst op OJC

  Sport

Haaksbergen - Met een ruime 3-0 overwinning op OJC Rosmalen heeft HSC'21 een reuzenstap gezet op weg naar handhaving. De zege kwam desondanks moeilijker tot stand dan de uitslag doet vermoeden. door Rene Waning

OJC Rosmalen zit in de overlevingsmodus. De ploeg is met Quick'20 en HBS in een fel duel verwikkeld om in ieder geval rechtstreekse degradatie te voorkomen. Met interim-trainer Mark Schenning aan het roer ging het aanvankelijk crescendo, maar de laatste weken wil het niet meer vlotten met de Brabanders.

Een ploeg met een broos vertrouwen dus en daarom was de 2-0 die kort na rust viel feitelijk al de nekslag. HSC'21 had daarna een makkelijke middag. De 2-0 werd gemaakt door jeugdpeler Mika Schrijver. Het talent uit Gelselaar mocht de laatste weken al regelmatig opdraven en kwam nu halverwege in het veld voor Caglar Uguz. De 19-jarige verdediger die komend seizoen aansluit bij de eerste selectie stond bij een afgeslagen bal op de juiste plek.

Kort voor rust had Diego van der Weide met een fraai afstandsschot de score al geopend. Daarmee eindigde de gelijkopgaande eerste helft positief voor HSC'21.

Stef Ottink zorgde voor het fraaie slotakkoord door halverwege de tweede helft met een sierlijke boogbal de eindstand op 3-0 te bepalen. De zege zorgde voor opluchting. HSC'21 heeft nu al evenveel punten als vorig seizoen, toen het zich op basis van doelsaldo handhaafde.

Opstelling:
Brammer, Veensma, Grondman, Caglar Uguz (46. Schrijver), Engberink, Babuloglu, Cenk Uguz, Schutte, Van der Weide (90. Martijn Veldhuis), Witbreuk (85. Postma), Ottink. Toeschouwers: 400.

Man of the Match:
Stef Ottink.

Meer berichten