Bon Boys wint thuis van Schalkhaar en is volop in de race voor de titel in 2J.
Bon Boys wint thuis van Schalkhaar en is volop in de race voor de titel in 2J. (Foto: PR)

Bon Boys minste aantal verliespunten in tweede klasse J

  Sport

Haaksbergen - Bon Boys moest er tegen het sterke Schalkhaar diep voor gaan, maar uiteindelijk werd het een prachtige zondag voor het eerste elftal. De ploeg van Berthil ter Avest boekte zelf een zwaarbevochten zege (3-1) en zag twee concurrenten (Voorwaarts en Achilles'12) punten verspelen. Daardoor heeft Bon Boys op dit moment het minste aantal verliespunten in de tweede klasse J.

Met nog acht duels te gaan lijkt het erop dat de strijd om de titel tussen vier ploegen gaat: Voorwaarts, Achilles'12, Barbaros en Bon Boys dus. De verschillen zijn minimaal en vanaf nu staat er bijna elk weekend wel een kraker op de rol. Bij de titelkandidaten had misschien ook wel Schalkhaar moeten staan. Die ploeg maakte het Bon Boys knap lastig en liet ook dit keer weer zien dat het voetballend een van de betere teams is in deze klasse.

Bon Boys begon goed aan het duel. De 1-0 viel na een kleine 20 minuten spelen. Youri Gersmann was het eindstation van een prachtige aanval over meerdere schijven. Daarna kantelde de wedstrijd. Vlak voor rust kregen de bezoekers twee prima kansen. Eerst redde doelman Stefan Busschers geweldig en even later eindigde de bal op de buitenkant paal. Daarvoor kreeg Bon Boys trouwens ook een paar goede mogelijkheden.

Na rust veranderde het spelbeeld aanvankelijk nauwelijks. Schalkhaar had in het begin de bal, maar de gasten misten een angel in het aanvalsspel, waardoor de ploeg eigenlijk nooit dreigend werd. Na een paar omzettingen kreeg Bon Boys de wedstrijd weer wat meer onder controle. De beste kansen waren ook voor de thuisploeg. De verlossende 2-0 viel diep in de tweede helft na een co-productie van verdedigers Gerben Jacobs (assist) en Ramon Steffens (venijnige uithaal). Het duel was daarmee gespeeld, zo leek het. Het vuur bij Schalkhaar was gedoofd en Bon Boys had de derde treffer op de schoen. Maar drie minuten voor tijd kreeg Schalkhaar een kadootje aangereikt na een fout in de opbouw bij Bon Boys: 2-1. In blessuretijd was er alsnog de verlossing van Mika Beukert: 3-1.

Bon Boys bleef daarmee op eigen veld opnieuw ongeslagen. Dat is de ploeg in competitieverband al bijna twee jaar. Een geweldige prestatie. Tegen Schalkhaar moest het van diep komen, maar op basis van alle kansen was de zege verdiend.

Het einde van de competitie wordt even mooi als spannend. Na de derde plaats van vorig seizoen en de plek in de nacompetitie bij het debuut in de tweede klasse, doet Bon Boys nu volop mee voor de hoofdprijs.

Zondag staat Overwetering (Olst) uit op de rol.

Meer berichten