Bon Boys gaat zaterdagvoetbal introduceren. Gert-Jan Klanderman (links) verwacht genoeg animo.
Bon Boys gaat zaterdagvoetbal introduceren. Gert-Jan Klanderman (links) verwacht genoeg animo. (Foto: Alexander Fianke)

Bon Boys luistert naar leden en zet zaterdagtak op

  Sport

HAAKSBERGEN - Bon Boys wil volgend seizoen met een zaterdagelftal aan de competitie meedoen. Maar er komt geen prestatieve tak op zaterdag. Senioren bij Bon Boys spelen op zaterdag op recreatief niveau.

Bon Boys gaat een zaterdagtak opzetten. De voetbalvereniging wil in het nieuwe seizoen met minimaal één zaterdagelftal aan de competitie meedoen. Het nieuwe team begint op het laagste niveau. Bon Boys wil op zaterdag alleen maar recreatief voetballen. Aan een prestatietak op zaterdag is geen behoefte. "We willen met minimaal één elftal beginnen", zegt teammanager Gert-Jan Klanderman, die betrokken is bij de oprichting van de zaterdagtak.

Voetbal op zaterdag heeft in deze regio een enorme vlucht genomen. Zaterdagelftallen zijn de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond geschoten. Een grote zondagclub als Quick'20 bijvoorbeeld heeft al meer zaterdagelftallen dan teams op zondag. Ook bij vv Haaksbergen en HSC'21 wordt door senioren op zaterdag gevoetbald.

Clubs als PH, AJC'96 en Wilheminaschool zijn zelfs van zondag naar zaterdag geswitcht. Bon Boys had in het verleden ook een zaterdagelftal, maar die ploeg is pakweg vijf jaar geleden opgedoekt. Nu lijkt de tijd rijp bij Bon Boys weer een zaterdagelftal van de grond te tillen. Meerdere spelers op De Greune hebben al hun voorkeur uitgesproken voor die dag. Die wens wil de clubleiding niet negeren.

"Dan bestaat de kans dat spelers overstappen naar een andere vereniging of stoppen met voetbal. Wij willen luisteren naar de leden en gaan mee in de ontwikkeling in het amateurvoetbal. Voor het zaterdagvoetbal is steeds meer belangstelling. Een groep jongens uit de jeugd onder 19 jaar heeft aangegeven liever niet op zondag te willen spelen", zegt Klanderman.

Ook is het volgens hem denkbaar dat spelers uit lagere zondagelftallen voor het nieuwe zaterdagteam gaan kiezen. Klanderman verwacht voldoende belangstelling. De club hoopt echter niet dat spelers uit de drie prestatieteams op zondag voor zaterdag zullen kiezen. Dat zou de kwaliteit op zondag uithollen. Klanderman acht die kans klein. "We hebben drie prestatieteams op zondag, die op een hoog niveau spelen. Het verschil met het niveau van het nieuwe zaterdagelftal is heel groot. Voor die spelers zou het een enorme stap terug zijn."

De nieuwkomers op zaterdag hoeven niet naar de sportzaak om een tenue en broek te kopen. De club zorgt voor een voetbaltas, broek en shirt. "We gaan het zaterdagvoetbal net zo faciliteren als het zondagvoetbal. Het is ook mogelijk om zaterdag in de namiddag te spelen. Bijvoorbeeld om 16.30 uur nadat de jeugd klaar is. Een voordeel is hier dat we twee kunstgrasvelden hebben."

Meer berichten