Middenvelder Bas ter Hogt, die HSC'21 na dit seizoen verruilt voor zaterdaghoofdklasser SVZW, kon het verschil evenmin maken.
Middenvelder Bas ter Hogt, die HSC'21 na dit seizoen verruilt voor zaterdaghoofdklasser SVZW, kon het verschil evenmin maken. (Foto: Wim Busschers)

HSC'21 krijgt er thuis vijf om de oren van Blauw Geel'38

  Sport

Haaksbergen - HSC'21 had zondag een offday tegen Blauw Geel'38. Er was geen vuiltje aan de lucht, maar ineens stonden de Brabanders met 0-3 voor en was het duel gespeeld. De thuisclub kwam die mokerslag niet meer te boven. Door René Wanink

Je hebt zo van die tegenstanders die je slecht liggen. Blauw Geel'38 lijkt na twee seizoenen tot die categorie te behoren. Vorig seizoen gaf HSC'21 in de slotfase een geruststellende 2-0 voorsprong tegen de ploeg uit Veghel nog volledig weg en zondagmiddag was er weer zo'n korte fase die het duel op de kop zette.

Want hoe raar dat na een 5-0 nederlaag ook mag klinken, het eerste half uur was helemaal niet zo slecht. Heel grote kansen deden zich niet voor, maar HSC'21 had een overwicht en de controle over de wedstrijd.

Na 35 minuten mocht Mustafa Güler aanleggen voor een vrije trap. Hij liftte deze feilloos over de muur in het doel en daarmee was de beslissende fase aangebroken. Een paar minuten later kon Rick Polman simpel profiteren van een misverstand tussen de verdediging en keeper Jeffrey Brammer en weer zo'n honderd tellen later schoot Joey Hellstern de 0-3 binnen na een vrije doortocht.

Niet veel later strooide Blauw Geel met de 0-4 en de 0-5 nog wat extra zout in de wond.

Opstelling: Brammer, Boelema, Grondman (60. Postma), Caglar Uguz, Engberink, Babuloglu (78. Schutte), Cenk Uguz, Bas ter Hogt, Van der Weide (64. Derksen), Witbreuk, Ottink.

Toeschouwers: 350

Meer berichten