Hoeve Vooruit onderuit in topper tegen Neede

  Sport

Neede - Op zondag 2 december stond voor Hoeve Vooruit de uitwedstrijd tegen Neede op het programma. Neede en Hoeve Vooruit zijn dit seizoen de best presterende ploegen in de 5e klasse B. Hoeve Vooruit liep vorige week voor het eerst averij op. Er werd gelijkgespeeld tegen EGVV. Neede is daarentegen nog foutloos na 9 wedstrijden. En dat bleven de Needenaren nu ook.

In de eerste helft ontwikkelde zich er een boeiend voetbalgevecht zonder veel kansen. Na ruim een half uur spelen gaf Neede iets teveel ruimte aan Hoeve Vooruit. Mart Velthuis kon de bal bezorgen bij Jeffrey Kroeze, die op zijn beurt met een prachtige crosspass Dyon ten Vregelaar vond. Ten Vregelaar wist daarna de doelman te passeren: 0-1.

Na rust was Neede de betere ploeg. Hoeve Vooruit wist minder vaak de voetballende oplossing te vinden en leed daardoor vaak snel balverlies. In de 55e minuut spaarde de scheidsrechter echter de net ingevallen Needenaar Reesink, door na een tackle van achterin slechts geel te trekken.

In de 65e minuut wist Neede de hechte organisatie van Hoeve Vooruit toch te doorbreken. Vanaf zo'n 20 meter scoorde Celebi de gelijkmaker. Neede bleef de overhand houden zonder tot echte kansen te komen. Op vrijwel identieke wijze scoorde Needenaar Smit in de 81e minuut toch de 2-1. Hoeve Vooruit ziet door de nederlaag de achterstand op Neede oplopen tot 5 punten.

Meer berichten