Tegen Voorwaarts Twello speelde Bon Boys de beste wedstrijd van het seizoen, aldus trainer Berthil ter Avest.
Tegen Voorwaarts Twello speelde Bon Boys de beste wedstrijd van het seizoen, aldus trainer Berthil ter Avest. ( )

Bon Boys maakt indruk tegen Voorwaarts Twello

  Sport

Haaksbergen - Trainer Berthil ter Avest noemde het de beste wedstrijd van het seizoen. De 2-0 zege op directe concurrent Voorwaarts Twello mocht er zijn.

De tevredenheid zat 'm niet alleen in het feit dat er voor de zevende keer dit seizoen werd gewonnen. Het was vooral de manier waarop. Voorwaarts werd 90 minuten lang opgejaagd, achterna gezeten en ingesloten.

Een kopbal voor rust en een schot in de tweede helft dat over ging: meer werd er op deze middag niet vernomen van een ploeg, die maar een plek lager stond en te boek staat als een goed voetballend elftal.

Het aantal geslaagde intercepties was niet bij te houden. Daarnaast liet het elftal ook nog eens zien dat het prima kan voetballen. Er zat dynamiek in het elftal en iedereen was voortdurend in beweging.

Het contrast met de vorige week gespeelde thuiswedstrijd tegen SDC'21 was enorm. "Het was genieten'', aldus trainer Berthil ter Avest. "De beste wedstrijd van het seizoen. De 2-0 zege op directe concurrent Voorwaarts Twello mag er zijn."

De 1-0 viel al in de 11e minuut. Het was een verdekt schot in de lange hoek van Jeffrey Zijlstra.

De dominantie was er, en de kansen waren er ook, bij de vleet zelfs. Met een beetje meer geluk en precisie was bij rust de wedstrijd al gespeeld. Nu duurde het onnodig lang voordat de beslissing viel, want pas diep in de tweede helft werd het 2-0. Youri Gersmann pikt de bal op na een fout bij Voorwaarts achterin, zette de turbo aan en legde de bal vervolgens haarfijn voor de voeten van Jeffrey Zijlstra, die zijn negende treffer van het seizoen liet noteren.

Meer berichten