Broers én aanstichters samen aan start Run-ATB-Run Haaksbergen

  Sport

 HAAKSBERGEN - De Run-ATB-Run in Haaksbergen viert het eerste lustrum. Komende zondag 25 november staat de vijfde editie op de rol. Marc en Rik Eijsink doen weer mee. De broers vormen samen een team.

Het jaarlijkse sportevenement in november is ontstaan door een samenwerking van atletiekclub AVH en fietsclub HTFC. De broers Marc (55) en Rik (58) Eijsink stonden destijds aan de wieg van het nieuwe initiatief. Marc was voorzitter van AVH, Rik hanteerde de voorzittershamer bij HTFC. Het tweetal heeft ook elk jaar meegedaan. Komende zondag staan ze andermaal onder het startdoek. "AVH en HTFC hebben de eerste keer samen georganiseerd. Daarna is er een stichting opgezet, die bestaat uit vertegenwoordigers van beide verenigingen", weet Marc Eijsink. De organisatie is in handen van stichting Duursport Haaksbergen. De deelnemers gaan zondag achtereenvolgens hardlopen, mountainbiken en weer hardlopen. Ze doen individueel mee, maar kunnen ook tweetallen vormen. Dat laatste doen Marc en Rik.

Start en finish zijn bij AVH op het Scholtenhagen. De hardlopers gaan onder meer de bult bij de kinderboerderij op en de fietsers gaan het Lankheterbos in. Plannen om het parcours grondig te veranderen zijn er niet. In Deurningen en Borne bijvoorbeeld komen de deelnemers door het dorp. In Haaksbergen gebeurt dat niet. "Dit is een iets ander sportevenement. Hier doen mountainbikers aan mee. Die willen niet door het dorp fietsen, maar de bossen in. In Deurningen en Borne doen er wielrenners mee. Bovendien is het praktisch om bij AVH te starten. Hier hebben we alle faciliteiten", zegt Marc Eijsink. Zijn broer Rik is complimenteus voor de organisatie. Die maakt er volgens hem elk jaar een prachtige wedstrijd van. "De waterbak is natuurlijk heel spectaculair. Die kan behoorlijk diep zijn. Sommige deelnemers remmen af, anderen niet. Ik ga er altijd vol doorheen", zegt Rik. Vorig jaar was het echter geen pretje. "Er stond veel wind, het regende en het was koud. Mede daardoor was er vorig jaar ook niet zoveel publiek."

De organisatie heeft het parcours iets moeten aanpassen. Het hoger gelegen gedeelte op het complex van AVH is onlangs ingezaaid. Dat deel werd gebruikt voor een vijftal lussen met korte klimmetjes en afdalingen. "Die lussen moeten we maar een jaartje overslaan." De start op zondag 25 november is om 11.00 uur.

Meer berichten