Bon Boys met meer geluk dan wijsheid naar winst

  Sport

Denekamp - Bon Boys won zondag met enige moeite van SDC'12 en blijft daardoor mede-koploper in de tweede klasse J.

"We hadden nergens recht op", toonde trainer Berthil ter Avest zich realistisch na de wedstrijd tegen de Denekampers, die vorig jaar nog meededen om de titel.

Al na 5 minuten kwam SDC op voorsprong, nadat een hoekschop slecht was verwerkt. Dat bleek de opmaat voor de rest van de eerste helft. Bon Boys kwam niet aan voetballen toe, stapelde fout op fout en verloor vrijwel alle persoonlijke duels. Na 45 minuten geknoei was het een wonder dat Bon Boys nog in de wedstrijd zat.

In de tweede helft kreeg Bon Boys met horten en stoten meer greep op de wedstrijd. Erik Makkink schoot de bal het volle strafschopgebied in en daar zorgde invaller Martijn Richters met een doeltreffend hakje voor de gelijkmaker: 1-1. Met dat resultaat was Bon Boys al tevreden geweest, maar het werd een paar minuten later zowaar nog fraaier, nadat Stein Vrieze de diepte zocht en de bal over de uitgekomen keeper lobte: 2-1. In blessuretijd counterde Bon Boys ook nog naar de 3-1 via aangever Mika Beukert en afmaker Youri Gersmann.

Voor Bon Boys betekende het alweer de zesde zege op rij. Omdat Achilles'12 geen fout maakte bij MVV'29 ging de eerste periode op doelsaldo naar de Hengeloërs.

Meer berichten