Steven Veldhuis blijkt grootste snelheidsduivel in Wierden

  Sport
Steven Veldhuis uit Haaksbergen won vrijdag de Roelofsen Horsetrucks Prijs met schimmel Elba-Montanja. Foto: FotoTraile
Steven Veldhuis uit Haaksbergen won vrijdag de Roelofsen Horsetrucks Prijs met schimmel Elba-Montanja. Foto: FotoTraile

Wierden/Haaksbergen - Steven Veldhuis won vrijdagavond de prestigieuze 1.40 meter Medium Tour-finale tijdens Indoor Wierden en kreeg na afloop de Roelofsen Horsetrucks Prijs overhandigd.

De Haaksbergenaar bleef de internationale concurrentie maar net voor. De Duitser Johannes Ehning, jongere broer van topruiter Marcus, mocht het langst van de leiding genieten, totdat de Zweedse Malin Parmler op Freedom onder zijn tijd dook. Steven Veldhuis uit Haaksbergen reed er nog een beetje tijd vanaf met de schimmelmerrie Elba-Montanja (vader Berlin). Oud-Haaksbergenaar Willem Greve werd vijfde.

"Hier ben ik blij mee", vertelt een lachende Steven Veldhuis na afloop. "Het werd een mooie finale met echte snelheidsduivers en veel publiek. Je weet van tevoren dat Indoor Wierden niet heel makkelijk is. Ze zeggen niet voor niets: als je hier kan rondkomen, dan kom je overal rond."

Veldhuis rijdt Elba-Montanja sinds half augustus voor haar fokker Brenda Keukenkamp uit Lochem. "Daarvoor liep ze in Duitsland, maar Brenda wilde de merrie graag wat dichter bij huis hebben. Het is een paard met een heel goede instelling en kwaliteit. Ze zit dan ook vaak in de prijzen. Wat het doel is? Punten halen in het 1.50 m. Dat is de opdracht die ik meegekregen heb. Daarna gaat ze de fokkerij in."

Meer uitslagen van Indoor Wierden zijn te vinden op:

www.indoorwierden.com

Meer berichten