Niet bang voor een beetje modder?

  Sport
Als je bang bent voor een beetje modder moet je niet beginnen aan de Run ATB Run Haaksbergen.
Als je bang bent voor een beetje modder moet je niet beginnen aan de Run ATB Run Haaksbergen. (Foto: )

Haaksbergen - De vijfde editie plaats van de jaarlijkse Run ATB Run Haaksbergen vindt zondag 25 november plaats in. Inmiddels weten steeds meer cross-duatleten uit heel Nederland de weg te vinden naar het uitdagende duursportevenement in Haaksbergen.

Deelnemers vanuit onder andere Groningen, Friesland en Noord-Holland staan aan de start voor hun sportieve uitdaging. Er worden ongeveer 200 individuele atleten en teams verwacht. Het centrale punt van de wedstrijd is de atletiekbaan van AVH. Na de start moeten de atleten twee ronden hardlopen rond de bergingsvijver. De loop-fietswissel vindt plaats op de atletiekbaan, waarna twee ronden over het ATB-parcours moet worden afgelegd. Dit parcours gaat voornamelijk over het bestaande tracé in het Lankheet, waarin onder meer een waterpassage is opgenomen. Na de fiets-loopwissel moeten de atleten nog een ronde rond de bergingsvijver lopen, waarna er wordt gefinisht op de atletiekbaan.

Deelname is mogelijke voor individuele atleten en teams. Ook is er een jeugdwedstrijd met aangepaste afstanden. Om 11.00 uur starten de senioren (16 jaar en ouder) aan 5,4 km hardlopen, 24 km fietsen en 2,7 km hardlopen. Om 11.15 uur starten de junioren (12 t/m 16 jaar) aan 2,7 km hardlopen, 22km fietsen en 1 km hardlopen.

Deelnemers kunnen zich tot 19 november voorinschrijven via www.inschrijven.nl. Na-inschrijving is mogelijk tot een half uur voor de start voorzover er nog startplekken beschikbaar zijn. De Scholten Tweewielers Run ATB Run wordt georganiseerd door de Stichting Duursport Haaksbergen.

Meer info: www.rbrhaaksbergen.nl of via runbikerunhaaksbergen@gmail.com

Meer berichten