Hoeve Vooruit won zondag met 4-1 van Bentelo, dat de wedstrijd met negen man eindigde.
Hoeve Vooruit won zondag met 4-1 van Bentelo, dat de wedstrijd met negen man eindigde.

Hoeve Vooruit walst met 4-1 over bikkelharde medekoploper heen

  Sport

Hoeve Vooruit trad zondag 4 november in eigen huis aan tegen Bentelo. Beide ploegen waren vooraf nog zonder puntverlies. Zowel Hoeve Vooruit als Bentelo behaalde 15 punten uit vijf wedstrijden. Het duel werd extra interessant doordat Hoeve Vooruit de meest scorende ploeg is in de competitie, terwijl Bentelo de minste doelpunten tegen heeft gekregen.

ST. ISIDORUSHOEVE - Hoeve Vooruit opende furieus. Het pakte gelijk het initiatief in de wedstrijd. Voetballend moest Bentelo zijn meerdere erkennen in de Hoevenaren. Al in de 4e minuut kwam Hoeve Vooruit op een 1-0 voorsprong. Rick Velthuis krulde een vrije trap op prachtige wijze binnen. Het bleek een voorbode voor meer. In de 13e minuut vond Jeffrey Kroeze Rick Velthuis met een dieptepass, waarna Velthuis zijn directe tegenstander de baas was en de 2-0 op het scorebord zette.

Hoeve Vooruit nam geen gas terug en trachtte het duel vroegtijdig te beslissen. Dat leek in de 22e minuut te lukken. De oranje-zwarten counterden razendsnel via Mart Velthuis, Jeffrey Kroeze en Rick Velthuis naar de 3-0. Laatstgenoemde was het eindstation van de counter.

Na de 25e minuut kwam Bentelo beter in de wedstrijd. In de 33e minuut kreeg Hoeve Vooruit daar de rekening voor gepresenteerd. Na een verre inworp scoorde Ties Schutte uit de kluts de 3-1. Bentelo maakte veel overtredingen en kwam voor rust al met tien man te staan. Jorn Ottenschot torpedeerde Jeffrey Kroeze aan de zijlijn en mocht met twee gele kaarten vroegtijdig douchen.

Hoeve Vooruit opende ook de tweede helft sterk. Jeffrey Kroeze liet zijn directe tegenstander maar weer eens zijn hielen zien en werd gevloerd in het strafschopgebied. Hij benutte zelf de penalty en zette de 4-1 op het scorebord. In de 55e minuut moest Bentelo met negen man verder. Remco Baumeister kreeg zijn tweede gele kaart voor een charge op Michael Westendorp. Het duel was daarna gespeeld. Bentelo had in de voorhoede slechts een spits over en beperkte zich tot verdedigen. Hoeve Vooruit hanteerde een te laag baltempo om tot veel kansen te komen. Echter had het de score nog wel verder uit kunnen breiden. Onder andere Niek Buschers vond de doelman een aantal keren op weg naar een doelpunt.

Daarmee eindigde het duel in 4-1 en gaat Hoeve Vooruit nu samen met Sportclub Neede aan de leiding in de vijfde klasse B.

Meer berichten