Bon Boys moest zondag diep gaan om een punt veilig te stellen tegen Barbaros. Na een enerverende voetbalmiddag stond het 1-1.
Bon Boys moest zondag diep gaan om een punt veilig te stellen tegen Barbaros. Na een enerverende voetbalmiddag stond het 1-1.

Bon Boys mag blij zijn met eerste punt van dit seizoen

  Sport

Haaksbergen - Bon Boys moest zondag diep gaan om een punt veilig te stellen tegen Barbaros. Na een enerverende voetbalmiddag stond het 1-1.

"Barbaros heeft echt een heel goede ploeg'', sprak trainer Berthil ter Avest vol lof over de gasten, die dit seizoen nieuw zijn in de tweede klasse, maar niet bepaald als debutant acteren. Bij Bon Boys heerste na afloop tevredenheid over het eerste punt van het seizoen.

Vooral in het eerste half uur was Bon Boys de betere partij, al lieten de technisch vaardige gasten zich niet onbetuigd. Het publiek zag dan ook een aantrekkelijke wedstrijd, waarin twee teams elkaar tot het uiterste dwongen. Na een overtreding op Youri Gersmann kreeg Bon Boys al snel een strafschop, die door Milan Bultman onberispelijk werd binnengeschoten: 1-0.

Bon Boys was daarna nog wel een paar keer dreigend, maar in de eindfase van de eerste helft werd het spel wat onrustiger en drong Barbaros aan. Bon Boys leek ongeschonden de rust te halen, maar op de valreep ging het alsnog mis. Barbaros mocht een vrije trap nemen, nadat de aanval eigenlijk al voorbij was. Dat de bezoekers een speler in huis hebben die daar wel raad mee weet is bekend, want Cuneyt Avsar etaleerde die specialiteit al vaak in het Haaksbergse tenue. Uitgerekend de oud-Bon Boys-speler schoot de 1-1 binnen en dat mochten de mannen in de muur zich aanrekenen, want de bal ging er dwars doorheen.

Bon Boys begon goed aan de tweede helft, maar de slotfase was weer voor Barbaros dat onder meer een veelvoud aan corners kreeg. Maar doelman Stefan Busschers was op deze fraaie najaarsdag in topvorm. Gezien de laatste fase van het duel mocht Bon Boys tevreden zijn met het punt. Over 90 minuten gezien was 1-1 een terechte uitslag.

Meer berichten