DETO is de titelverdediger in het toernooi om de Tukker Cup. Foto: Rene Katier
DETO is de titelverdediger in het toernooi om de Tukker Cup. Foto: Rene Katier (Foto: Rene Katier)

HSC en Bon Boys naar Tukker Cup

  Sport

Het nieuwe toernooi om de TCPM Tukker Cup is met 48 deelnemers vol. Dat meldt de organisatie met gepaste trots. Liefst 48 teams gaan strijden om de beste van Twente te worden, waarvan 32 in de categorie mannen waar DETO uit Vriezenveen de titel verdedigt. Nieuw dit seizoen is de categorie vrouwen met 16 teams inschrijvingen.

Hengevelde - De organisatie van het toernooi om de Tukker Cup ligt bij voetbalclub WVV'34 in Hengevelde. "Bij de heren zien we veel bekenden terug die de afgelopen editie ook al mee hebben gedaan'', meldt de organisatie.

Maar liefst 25 teams hebben zich net als vorig jaar opgegeven om te strijden om de TCPM Tukker Cup. "Het toernooi breidt zich verder uit over de regio, met maar liefst negen debutanten'', stelt de organisatie vast. "AVC Heracles, Diepenheim, LSV, Quick '20, ATC'65, SV Delden, Barbaros, UDI en Sportclub Enschede zullen dit jaar voor het eerst meedoen met ons toernooi.''

De gemeente Enschede is hofleverancier met negen clubs, Hof van Twente volgt met acht. Twenterand doet het met de inbreng van DETO en DOS'37. De negen teams uit Enschede zijn Avanti Wilskracht, FC Aramea, Eilermark, LSV, Drienerlo, Victoria'28, Achilles Enschede, UDI en Sportclub Enschede.

Hof van Twente telt negen verenigingen en er doen er acht mee. Naast gastheer WVV'34 doen ook de volgende verenigingen mee: Bentelo, SV Delden, Diepenheim, SC Markelo, GFC, VV Twenthe en Hector.

De gemeente Hengelo is met drie clubs present: TVO, ATC'65 en Barbaros. Uit Rijssen-Holten komt Excelsior'31, uit Hellendoorn De Zweef, uit Haaksbergen HSC'21 en Bon Boys, uit Almelo AVC Heracles, uit Losser SC Overdinkel en KVV Losser, uit Oldenzaal De Esch en Quick '20 en uit Dinkelland SDC 12.

Ook bij de vrouwen levert Enschede de meeste teams. Maar liefst een kwart van de deelnemers komt uit Enschede met de clubs Avanti, Achilles, Eilermark en Rigtersbleek. De gemeente Hengelo levert drie clubs bij de vrouwen: Juliana '32, HVV Tubantia en Wilhelminaschool. DETO maakt de eerste acht vol.

Meer berichten