Foto: Wim Busschers
Foto: Wim Busschers

Jordi Brinkman: 'Verschil tussen elftallen is groot'

  Sport

Haaksbergen - We vroegen de spelers die komend seizoen debuteren bij de selectie van HSC'21 zichzelf voor te stellen. Jordi Brinkman is geboren, getogen en nog altijd woonachtig in Usselo. De 21-jarige vrijgezel studeert aan Saxion in Deventer Facility Management. Hij speelt het liefst als centrale verdediger.

Bij welke club ben je begonnen? "Ik ben samen met m'n tweelingbroer Martijn begonnen bij BSC Unisson in Boekelo toen ik 6 was. Mijn vader speelde er ook. In het laatste jaar van de A-junioren ben ik overgestapt naar HSC'21. Dit is nu mijn vierde jaar bij HSC'21."

Wat is je persoonlijke doel dit jaar? "Ik hoop het hele seizoen fit te zijn waardoor ik mij zo snel mogelijk aan kan sluiten bij het niveau van het team."

Kom je uit een sportieve familie? "Mijn hele gezin heeft gevoetbald en mijn opa heeft dit zelfs tot zijn 70e gedaan. Ik heb vanaf mijn 6e altijd samen met Martijn bij BSC Unisson gespeeld."

Wat weet bijna niemand van jou? "Dat mijn opa elke wedstrijd langs de lijn staat en de volgende dag alles uitgebreid wil analyseren. En in de D-jeugd ben ik gescout door de KNVB. Ik heb vervolgens ruim een jaar gevoetbald bij de oostelijke selectie. Onder meer samen met Jill Roord."

Hoe verliep dat jaar? "Je moest je tijdens trainingen en wedstrijden steeds plaatsen voor een volgende ronde. Ik kwam best ver en kreeg zo wel de bevestiging dat ik mogelijk bij een club als HSC'21 mee zou kunnen komen. Het werd echter lastig een paar avonden per week van Usselo naar Haaksbergen te komen als twaalfjarige. Martijn, waar ik destijds bij BSC Unisson mee speelde, moest ook naar het voetbal gebracht worden. Het was voor onze ouders niet mogelijk om twee jongens naar trainingen bij verschillende clubs te brengen en te halen. Daar had ik alle begrip voor, omdat ik zag dat mijn ouders al druk genoeg waren. Toen ik op mijn 17e mijn rijbewijs haalde, kon ik het seizoen erop alsnog verkassen naar HSC'21. Zo heb ik nog een jaar bij de A kunnen meedoen."

Zou HSC'21 niet meer moeten investeren in de breedte van de club in plaats van zoveel in het eerste en de andere selecties? "HSC'21 zou inderdaad meer moeten investeren in andere elftallen zoals het tweede. Ik heb 2 jaar in het tweede elftal gevoetbald en heb gemerkt dat het verschil tussen 1 en 2 groot is."

Meer berichten
Shopbox