Keeper Rutger Tenhagen moest regelmatig in actie komen tegen de gretige spelers van HHC Hardenberg. Een keer slechts  moest hij 'vissen'. Foto: Wim Busschers
Keeper Rutger Tenhagen moest regelmatig in actie komen tegen de gretige spelers van HHC Hardenberg. Een keer slechts moest hij 'vissen'. Foto: Wim Busschers ( )

HSC'21 dichterbij landskampioenschap na spektakelstuk

  Sport

Haaksbergen - Het tweede elftal van HSC'21 is nog steeds in de race voor het landskampioenschap voor tweede elftallen. Woensdag 30 mei was HHC Hardenberg de tegenstander. HHC was met duidelijke cijfers kampioen geworden van de hoogste zaterdagklasse. HSC'21 won woensdag echter. Zondag 10 juni is vv Gemert 2 of Kon. HFC 2 de volgende tegenstander.

HHC liet vanaf de aftrap zien ook te beschikken over een goed en gretig team. Vanaf de eerste minuut probeerden de spelers HSC'21 onder druk te zetten. In de eerste 25 minuten van de wedstrijd namen de heren uit Hardenberg het initiatief. Dit zorgde voor een overwicht, maar echt grote kansen kregen ze niet. Sterker nog, in de 16e minuut scoorde Koen Somhorst namens HSC via een bekeken wippertje. Heel lang kon HSC echter niet genieten van deze voorsprong. HHC bleef dreigend aanwezig op de helft van HSC. Dat resulteerde vijf minuten later in de 1-1.

De wedstrijd vorderde en HSC'21 kreeg meer grip op de bewegende mensen van HHC. De spelers van trainer Martijn van der Lee kwamen hierdoor beter in de wedstrijd en konden bouwen aan vlotlopende aanvallen. Beide ploegen creëerden in deze fase enkele kansen. Halverwege de eerste helft raakte Brent Schutte met een afstandsschot, via de keeper, de paal en een stift van diezelfde Brent ging net over.
Bij rust stond het dan ook 1-1.

Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. In de 53e minuut kwam HSC'21 op voorsprong. Brent Schutte werd weggestuurd in de diepte en probeerde de bal voor te zetten. Die werd echter in de zestien geraakt door een hand van een verdediger van HHC. Joost Exterkate schoot de strafschop koeltjes binnen: 2-1. HHC ging meer risico nemen waardoor HSC ruimte kreeg in de omschakeling. Niels Exterkate miste in de 58e minuut een goede kans om de voorsprong uit te bereiden. Aan de andere kant verzuimde HHC tot twee keer toe om op gelijkte hoogte te komen.

HHC wist in de eindfase nog de paal te raken en schoot de rebound van dichtbij over. In de tegenaanval schakelde HSC'21 sterk om. In een eerdere poging miste de actie van Ediz Moldur nog het nodige vernuft, maar in de 85e minuut haalde hij wel doeltreffend uit. Met deze treffer maakte hij aan alle onzekerheid een eind. Het einde van de wedstrijd werd op een volwassen manier uitgespeeld, waardoor de overwinning niet meer in gevaar kwam.

HSC'21 speelde met Rutger Tenhagen, Bart Spikker (88. Bjorn Veltkamp), Jordi Brinkman (65. Luuk Schepers (JO-19)), Dion Hartgerink, Rick Keizers, Koen Somhorst, Brent Schutte, Niels Exterkate (60. Bas Lammers), Ediz Moldur (88. Robin Katier (JO-19)), Joost Exterkate en Daniel Timmer (75. Vincent Terleth (JO-19)).

Meer berichten