De Haaksbergse afvaardiging.
De Haaksbergse afvaardiging.

Tom Klein Poelhuis verpulvert clubrecords

  Sport

Haaksbergen/Wijchen - Op zondag 13 mei werd de eerste competitieronde voor B-junioren op landelijk niveau afgewerkt in Wijchen bij Nijmegen. Daaraan deden ook jonge atleten van Atletiekvereniging Haaksbergen (AVH) mee. Tom Klein Poelhuis zorgde voor de grootste glimlach van de dag met twee clubrecords.

Het jongensteam van AV-Haaksbergen was het enige Twentse team dat acte de présence gaf in poule 46. Het team, bestaande uit Tom Klein Poelhuis, Jelle Golbach, Jens Willems, Jelle Knoef, Ruben van Sark (junior C) en David Mebius (junior C) behaalde 4927 punten, goed voor een zesde plaats in de poule. Hier namen ze het onder andere op tegen teams uit Groningen, Emmeloord en Nijmegen.

De meest opvallende prestaties van de dag, ondanks de vele regen, kwam van Tom Klein Poelhuis. Hij liep op de 100 meter een tijd van 11.64 seconden en de 200 meter liep hij in 22.97 seconden. Dat zijn clubrecords bij de junioren B en junioren A. De overige prestaties zijn terug te vinden via: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/16954/

Meer berichten