Martijn Veldhuis probeert het een Vitessespeler lastig te maken. Hij en z'n medespelers wisten echter niet te winnen van de aanstaande kampioen. Foto: Wim Busschers
Martijn Veldhuis probeert het een Vitessespeler lastig te maken. Hij en z'n medespelers wisten echter niet te winnen van de aanstaande kampioen. Foto: Wim Busschers

HSC'21 snakt naar een driepunter

  Sport

Arnhem - HSC'21 gaf de aanstaande kampioen prima weerstand, maar moest toch toezien dat een goede wedstrijd opnieuw geen punten opleverde. Jong Vitesse ging net iets beter met de kansen om en kan volgende week kampioen worden. Voor HSC'21 komt de rode streep steeds dichterbij, de ploeg hunkert naar een overwinning.

Dat het lastig zou worden, was bij voorbaat bekend. Op de allereerste speeldag van het seizoen rolden de jonge Vitessenaren HSC'21 op met 5-0 en de ploeg toonde zich over het hele seizoen de sterkste. Toch had er beslist meer in gezeten voor HSC'21 afgelopen zondag. De groenwitten speelden prima mee en kregen goede kansen. De beste was in de eerste helft voor Stef Ottink, maar hij stuitte in vrije positie op doelman Brummel.

Ook Vitesse kreeg kansen. Zo raakten de Arnhemmers zowel voor als na rust het aluminium. Na een goed uur spelen, kondigde het onheil zich af toen Anil Mercan van dichtbij de 0-1 in kon schieten. HSC'21 bleef knokken en kreeg in de laatste minuut nog een dot van een kans op de gelijkmaker, maar het was juist Vitesse dat in de daaropvolgende tegenstoot de wedstrijd besliste.

HSC'21 speelt nog twee wedstrijden en heeft alles nog in eigen hand. Zondag winnen bij Jong De Graafschap (nr. 17) en een week later thuis niet verliezen van Dongen (nr. 5) is waarschijnlijk voldoende voor lijfsbehoud in de 3e divisie.

Spelers HSC'21
Brammer, Veensma, Grondman, Derksen, Engberink (82. Tom Veldhuis), Screever, Nieuwboer, Martijn Veldhuis, Ottink, Postma (31. Tom ter Hogt), Visschedijk (67. Spanjaard).

Meer berichten