v.v. Haaksbergen wint in derby van Hoeve Vooruit

  Sport

Haaksbergen - v.v. Haaksbergen ontving zondag Hoeve Vooruit voor een heuse derby op park Groot Scholtenhagen. Beide teams bungelen momenteel in de middenmoot. Het was pas de eerste keer dit seizoen dat beide teams elkaar troffen. De Haaksbergenaren versloegen de Hoevenaren in een matige pot met 2-0.

Haaksbergen - Beide teams begonnen door schorsingen en blessures zwaar gehavend aan de wedstrijd. Daar waar Hoeve Vooruit donderdag met veel strijdlust een goede wedstrijd op de mat legde en met 3-1 van Meddo won, speelde men deze wedstrijd ongeïnspireerd.

Namens v.v. Haaksbergen scoorde Kevin Siegerink al in de tweede minuut. Hoeve Vooruit liet bij tijd en wijle wel zien dat het over meer voetballend vermogen dan Haaksbergen beschikt, maar haalde nimmer het gewenste niveau.

In de tweede helft waren de beste kansen voor Hoeve Vooruit. Haaksbergen speelde overtal situaties slecht uit en liet een aantal mogelijkheden onbenut. Toch kwam het al snel op 2-0. Na een counter schoot rechtsbuiten Erdem Ozyaprak een bal prachtig in de bovenhoek. De keeper van Haaksbergen voorkwam ook in de tweede helft dat Hoeve Vooruit kon scoren. Mart Velthuis miste oog-in-oog met de doelman, terwijl Niels Karnebeek en Michael Westendorp beiden het houtwerk raakten.

Op basis van strijdlust was het een verdiende overwinning voor Haaksbergen. Hoeve Vooruit zal een nare nasmaak aan de wedstrijd overhouden. Helemaal nadat het een paar dagen eerder nog zo overtuigende van Meddo wist te winnen. Het wordt nu heel lastig om een periodetitel binnen te halen.

Meer berichten