Trainster Annemieke de Jong met Amy Uuldriks. De Special Olympics in Abu Dhabi is hun doel.
Trainster Annemieke de Jong met Amy Uuldriks. De Special Olympics in Abu Dhabi is hun doel.

Amy Uuldriks wil naar Special Olympics in Abu Dhabi

  Sport

Bij gymnastiekvereniging V&K uit Haaksbergen moet iedereen met plezier kunnen turnen. Voor de allerbeste turnsters zijn er selectiegroepen. Maar niet alleen aan de meest getalenteerde leden wordt veel aandacht besteed. Trainster Annemieke de Jong uit Enschede zet zich in voor Amy Uuldriks. Zij maakt kans op deelname aan de zogeheten Special Olympics. Dat is een mondiaal evenement voor sporters met een beperking.

HAAKSBERGEN - De Special Olympics worden volgend jaar in Abu Dhabi gehouden. De Jong hoopt dat haar pupil over een jaar in het vliegtuig naar de Verenigde Arabische Emiraten mag stappen. Maar daarvoor moet ze over enkele maanden eerst goed presteren op het Nederlands kampioenschap. Dat vindt in juni plaats in Doetinchem. Het NK is een graadmeter. "Amy is erg enthousiast over de Special Olympics. Ze vindt het geweldig. Begrijpelijk. Het zou heel bijzonder zijn om daar aan mee te mogen doen", zegt De Jong.

De trainster van de Haaksbergse vereniging wil dat iedereen op haar niveau topprestaties kan leveren. "Iedereen moet de kans krijgen iets moois te bereiken. Daar wil ik me graag voor inzetten. Het belang van het kind staat bovenaan. Ik wist dat er een Special Olympics was. Met Amy heb ik daar over gesproken. Zij doet net als de anderen aan reguliere wedstrijden mee, maar ze komt ook in aanmerking voor speciale wedstrijden. Die zijn voor kinderen met een beperking. Dan moet je denken aan kinderen met een ontwikkelingsachterstand of autisme. Vaak zitten ze op speciaal onderwijs. Maar denk niet dat zij niet zo goed kunnen gymmen. Amy haalt een heel hoog niveau. De Special Olympics is voor haar een kans om aan een heel bijzonder evenement mee te doen", zegt De Jong. De trainster zegt zich enorm te verheugen op de voorbereiding van de Special Olympics. "Ik weet dat ik me best wat op de hals heb gehaald. Maar dat maakt me niets uit. Het is prachtig als zij de kans krijgt naar Abu Dhabi te gaan", aldus De Jong.

De 37-jarige trainster wil dat de leden van V&K onder optimale condities kunnen trainen. De trainingen zijn in de sporthal. De Jong zou echter de komst van een speciale turnhal toejuichen. "Een eigen hal hoeft niet heel luxe te zijn. Ook een omgebouwde loods zou als turnhal kunnen fungeren. Voordeel van een eigen hal is dat we niet constant met de spullen hoeven te slepen. Ik wil die optie toch eens gaan bespreken. Wellicht dat sponsor Bosan daar ook een rol in kan betekenen. Enkele andere plaatsen in de regio hebben al een turnhal", weet de Enschedese trainster.

Meer berichten