Keeper Jeffrey Brammer zorgt ervoor dat een aanvaller van Be Quick niet gevaarlijk kan worden. Foto: Wim Busschers
Keeper Jeffrey Brammer zorgt ervoor dat een aanvaller van Be Quick niet gevaarlijk kan worden. Foto: Wim Busschers

Dit keer trekt HSC'21 winst wél over de streep

  Sport

Be Quick 1887 kwam na 67 minuten terug in de wedstrijd en plots leek dezelfde gedachte op te komen bij elf spelers op het veld, de reserves en staf langs de kant en de ruim vierhonderd toeschouwers rond het Haaksbergse veld. "Het zal toch niet weer, he." En hoewel het kantje boord was liep het dit keer eens goed af voor HSC'21. Laat dat dan een mooie wetenschap zijn voor de toekomst. door Rene Waning / hsc21.nl

Haaksbergen - Niets was er aan de hand na de eerste 45 minuten. HSC'21 was heer en meester op het veld, nam een 2-0 voorsprong en had van de tegenstander uit Groningen weinig te duchten. Toch durfde niemand in de rust er vanuit te gaan dat het wel goed zou komen. Daarvoor lag de wedstrijd van twee weken terug, toen HSC'21 een comfortabele voorsprong verspeelde, nog iets te vers in het geheugen.

En inderdaad werd het nog spannend. Zelfs de verlossende 3-1 van Tom ter Hogt bleek niet verlossend te zijn, want zestig tellen later was het alweer 3-2. Nog ruim vijf minuten vrouwen en kinderen eerst, ballen wegrossen, een counterkans slecht uitspelen en een engeltje tegen de paal later was het dan toch voorbij: drie punten voor HSC'21 en een goede stap op weg naar lijfsbehoud.

De basis daarvoor werd zonder twijfel gelegd in de eerste helft. Na een aarzelend begin bouwde HSC'21 aan een indrukwekkend overwicht, al duurde het toch weer even voordat dat in de score zichtbaar werd. Na een half uurtje profiteerde Sjoerd Visschedijk van weifelend ingrijpen van de Groningse doelman Robert Smit en kon hij in de draai de 1-0 op het bord zetten. In de laatste seconden voor rust werd het ook nog 2-0 en daarmee werd absoluut recht gedaan aan de veldverhoudingen. Met een listige vrije trap achter de verdediging vond Joost Screever Stef Ottink, die koeltjes afrondde.

Of het nou aan Be Quick lag, dat een stuk feller van zich afbeet, aan HSC'21 of aan beiden, feit was dat het spelbeeld na rust totaal anders was. HSC'21 kon de gasten hun wil niet meer opleggen, sterker nog, Be Quick werd sterker. De thuisploeg was al een paar keer ontsnapt toen Duane Tjen-A-Kwoei uit een onoverzichtelijke situatie de bal binnen prikte.

Heel even dreigde HSC'21 de kluts weer kwijt te raken, maar het herstelde zich daarna toch ook enigszins. Er kwamen weer kansen en vijf minuten voor tijd leek invaller Tom ter Hogt, na een slimme doorkopbal van Bas Postma, HSC'21 in veilige haven te schieten. Dacht, want daarna moest HSC'21 dus nog een tegentreffer incasseren en werd nog bibberen. Maar die bibberitus kreeg HSC'21 er dit keer niet onder.

Meer berichten
Shopbox