Bon Boys verloor thuis twee punten tegen directe concurrent Columbia.
Bon Boys verloor thuis twee punten tegen directe concurrent Columbia.

Bon Boys doet zichzelf tekort tegen directe concurrent

  Sport

Bon Boys deed zichzelf zondag tekort tegen directe concurrent Columbia en liep in de hectische slotfase nog meer schade op, omdat Martijn Schuur en Tayfun Hazir uit het veld werden gestuurd. Een verdediger van Columbia trof hetzelfde lot.

Haaksbergen - Bon Boys begon niet goed aan het duel, want in de eerste 20 minuten was de ploeg zoekende en slordig in balbezit. De eerste kans van de wedstrijd was voor ook voor Columbia. Gaandeweg de eerste helft kwam Bon Boys beter in de wedstrijd. Erik Makkink brak de pot open met een prachtige uithaal van afstand: 1-0. Bon Boys leek met die voorsprong de rust te halen, maar door slecht verdedigen bij een hoekschop viel in de 44ste alsnog de gelijkmaker.

Hielden beide ploegen elkaar voor rust nog in evenwicht, na de pauze was Bon Boys lange tijd bovenliggend. De ploeg kwam ook al snel op een 2-1 voorsprong na een heerlijke combinatie tussen Wessel Witbreuk en Dani Bultman. Bon Boys drong daarna verder aan en het wachten was op de 3-1, dacht iedereen, want de kansen waren er.

Achteraf was een opstootje misschien het keerpunt in de wedstrijd. De gemoederen liepen even hoog op, omdat Wessel Witbreuk een voor iedereen duidelijk zichtbare kopstoot kreeg, maar de scheidsrechter niet optrad. Bon Boys, dat zich al meerdere terecht opwond over het onterecht afvlaggen van vele aanvallen, raakte daardoor even van slag, en Columbia kreeg plots het gif terug. Desondanks leek Bon Boys de wedstrijd over de streep te trekken, totdat in de 90ste minuut het noodlot alsnog toesloeg. In de blessuretijd kon het nog alle kanten op, maar in plaats van doelpunten vielen er nog drie rode kaarten.

Al met een al een teleurstellende middag voor Bon Boys, hoewel er op het veldspel in de tweede helft niets was af te dingen.  

Meer berichten
Shopbox