Tom ter Hogt lijkt te scoren voor HSC'21, maar de bal gaat net naast. Foto: Wim Busschers
Tom ter Hogt lijkt te scoren voor HSC'21, maar de bal gaat net naast. Foto: Wim Busschers

HSC'21 spoelt kater weg in De Meern: 0-5

  Sport

Het was de vraag hoe HSC'21 de klap van een week eerder had verwerkt, toen het in een bizarre slotfase drie punten door het putje spoelde. Prima dus, zo bleek ondubbelzinnig op bezoek bij De Meern. De 5-0 overwinning was nauwelijks geflatteerd te noemen. door Rene Waning / HSC21.nl

De Meern - HSC'21 trof met De Meern ook een ideale tegenstander. Hoewel de belangen toch heel helder waren voor beide teams, leek de thuisclub daar niet echt van doordrongen. HSC'21 domineerde vanaf het begin van de wedstrijd en was al een paar keer gevaarlijk geweest, toen het kort voor rust twee keer in korte tijd toesloeg. Bas Postma was twee keer de gevierde man. Eerst rondde hij koel af na een slimme steekbal van Stef Ottink en even later verzilverde hij net zo koel een strafschop. Sjoerd Visschedijk was gevloerd in de zestienmeter.

Waar HSC'21 vorige week verzuimde om na een 2-0 voorsprong de wedstrijd in het slot te gooien, lukte dat nu wel. Heel even mocht De Meern na rust optisch wat meer terugkomen in de wedstrijd, maar veel had HSC'21 niet te duchten van de Utrechters. Een kwartier voor tijd besliste Sjoerd Visschedijk de wedstrijd. En daarna troffen de groenwitten nog twee keer doel. Erwin Nieuwboer profiteerde van geklungel in de defensie en in de slotfase maakte Visschedijk na een passje van Leon van Dijk zijn tweede van de middag.

Opstelling HSC'21: Brammer, Veensma, Grondman, Derksen, Caglar Uguz (77. Van Dijk), Van Ek, Screever, Nieuwboer, Ottink (83. Fawzi), Postma (53. Tom ter Hogt), Visschedijk.
 
Zondag speelt HSC '21 thuis tegen het laaggeklasseerde Groningse Be Quick.

Meer berichten
Shopbox