De Engelse Mijlenloop finisht altijd in de schaduw van de Pancratiuskerk. Foto: Toma Tudor / TC Tubantia
De Engelse Mijlenloop finisht altijd in de schaduw van de Pancratiuskerk. Foto: Toma Tudor / TC Tubantia (Foto: Toma Tudor 2013)

Haaksbergse ondernemers houden Engelse Mijlenloop overeind

  Sport

Haaksbergen - Vijf Haaksbergse ondernemingen hebben zich als hoofdsponsor verbonden aan Engelse Mijlenloop. Op zondag 25 maart wordt de 24e editie gehouden.

Vorig jaar vond de Engelse Mijlenloop plaats op een nieuw parcours door het centrum en in het buitengebied van Haaksbergen. De nieuwe route werd goed ontvangen door de deelnemers. Ook werd de sfeer langs het parcours als zeer positief ervaren. Zo werden er spontaan verzorgingspunten ingericht door aanwonenden.

Dit jaar wordt een nieuw onderdeel van de mijlenloop geïntroduceerd: Racerunning over een afstand van 2 kilometer. Racerunning maakt het voor mensen met lichamelijke beperkingen mogelijk om aan de conditie te werken. Deelname aan dit onderdeel is gratis en alle deelnemers ontvangen van de Haaksbergse fysiotherapiepraktijk Fysik een hesje. Het maximale aantal is 25 deelnemers en opgave gaat via info@av-haaksbergen.nl

Aan de verschillende afstanden hebben zich verder verbonden: Oosting makelaardij (5 Engelse Mijlen (EM)), Canmerk media (KidsFunRun), Jumbo Leussink (10 EM), Flexwerf (Bedrijvenloop) en USA sport & healthclub (Jeugdloop). De start en finish van de 5 en 10 EM zijn op de Markt. De start van de 2 kilomeer lange Jeugdloop en het Racerunning is bij AVH aan de Scholtenhagenweg. 

Vanaf 14.15 uur vindt in het centrum de inmiddels traditionele CanMerk KidsFunRun plaats. Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar wordt een uitdagend parcours aangelegd met vier obstakels, die elke ronde moeten worden 'overwonnen'. De helft van het inschrijfgeld van de CanMerk KidsFunRun gaat naar het Jeugdsportfonds. Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar niet genoeg geld is om lid te worden van een sportvereniging. De organisatie hoopt dan ook op een grote deelname vanuit de verschillende basisscholen uit de gemeente Haaksbergen. Voor alle kinderen is er na afloop een medaille.

Op de 5 en 10 Engelse Mijl wordt de Flexwerf Bedrijvenloop gehouden. Bedrijven kunnen met maximaal vijf deelnemers meedoen en strijden voor de titel 'Snelste bedrijf van Haaksbergen'. Hier is een grote wisselbeker mee te winnen. Deelnemers kunnen zich voorinschrijven tot en met 19 maart via www.inschrijven.nl. Na-inschrijving kost 5 euro extra en kan op zaterdag tussen 14.30 en 16.30 uur en zondag tussen 9.00 en 11.15 uur op het wedstrijdsecretariaat. Naast deelname ontvangt elke deelnemer een leuk aandenken aan het evenement. Kijk voor meer informatie op de site van AVH

Meer berichten
Shopbox