Ommenaren winnen Margriet van Urk-toernooi

  Sport

Haaksbergen - Ommen 1 heeft de vierde editie van het Margriet van Urk-toernooi gewonnen. Afgelopen zondag streden zes G-voetbalteams om deze felbegeerde titel. Rigtersbleek, NEO, Sportclub Neede, twee teams uit Ommen en het organiserende v.v. Haaksbergen speelden een halve competitie in Sporthal de Els in Haaksbergen. Aan het einde van de ochtend stond Ommen 1 als winnaar vast van dit toernooi voor voetballers met een beperking.

De laatste wedstrijd, tussen Ommen 1 en Rigtersbleek, gaf de doorslag. Tot 2 minuten voor het einde was het 0-0, waardoor Ommen 1 en Sportclub Neede gelijk zouden eindigen in de eindrangschikking. Toen echter liet Ommen zijn kwaliteiten zien met een prachtige aanval en een dito doelpunt: 1-0. In de laatste minuten werd de wedstrijd door Ommen op professionele manier uitgespeeld, zodat de Ommenaren met de titel en de eer gingen strijken.

Traditiegetrouw werd de prijsuitreiking gedaan door de moeder van de drie jaar geleden overleden naamgeefster van het toernooi. Margriet was clubvrouw in hart en nieren. Als vrijwilligster stond ze dag en nacht klaar voor v.v. Haaksbergen. Margriets moeder was speciaal vanuit Groningen overgekomen om aan ieder team een mooie beker uit te reiken. De kampioenen uit Ommen ontvingen daarnaast een wisselbeker van Champions League-afmetingen.

De aanvoerder van het team uit Ommen gaf aan volgend jaar graag de titel te komen verdedigen in Haaksbergen. Dan wordt voor de 5e keer het Margriet van Urk-toernooi gehouden.

Meer berichten
Shopbox