HSC'21 geeft 2-0 voorsprong in slotfase weg en verliest met 2-3

  Sport

Hoe hard kan een klap aankomen? Die vraag kun je de komende week gerust stellen aan de spelers en staf van HSC'21. In de laatste minuten van de wedstrijd gaf het team tegen Blauw Geel'38 totaal onnodig een 2-0 voorsprong volledig uit handen. De 3-2 nederlaag hakte er daarom ongenadig in.

Haaksbergen - HSC'21 deed een minuut of zeventig bijna alles goed in de thuiswedstrijd tegen Blauw Geel'38, de debutant die nog volop in de race is voor het winnen van de tweede periode. HSC'21 was oppermachtig in de duels en had vooral op basis daarvan een groot veldoverwicht. Alleen bleek het zoals wel vaker lastig om dat overwicht uit te drukken in kansen. Die waren schaars. Met een kopbal en een schuiver was Bas Postma tot twee keer toe het dichtst bij een treffer.

Dat de 1-0 toch viel was echter dik verdiend. Uit een corner ging de bal langs alles en iedereen heen, waardoor het voor de sterk spelende Job Derksen een koud kunstje was de 1-0 binnen te koppen. Bovendien leek het zondag ook eens een keer allemaal mee te zitten. Terwijl Blauw Geel'38 na rust het tij probeerde te keren met twee verse krachten schoot Kelvin Veensma via een Veghels been gelukkig de 2-0 binnen vlak na rust.

Niets aan de hand dus, maar gaandeweg de tweede helft begon HSC'21 toch meer dan nodig achteruit te lopen en dat gaf Blauw Geel'38 toch het gevoel dat er wat te halen viel. Dat gevoel werd nog versterkt doordat HSC'21 verzuimde de nekslag uit te delen. Bas Postma, Joost Screever, Stef Ottink, allemaal kregen ze prima kansen om de wedstrijd te beslissen.

Wat zich vanaf minuut 85 afspeelde tartte echter het voorstellingsvermogen. Het doeltreffende schot van Mustafa Guler zette HSC'21 onder hoogspanning. Plotseling lukte niets meer van wat daarvoor allemaal nog wel lukte en tot overmaat van ramp was het een minuut later al 2-2. Omdat ook Blauw Geel'38 daarna het overleg miste, leek HSC'21 in ieder geval nog een puntje over te houden aan het duel, maar in de allerlaatste seconde maakte Sten van Vessem uit een corner het rampscenario compleet.

Opstelling HSC'21: Brammer, Veensma, Grondman, Derksen, Engberink (62. Cagalr Uguz), Van Ek, Screever, Nieuwboer (79. Bas ter Hogt), Ottink, Postma, Visschedijk (86. Tom ter Hogt). Toeschouwers: 354. Man of the Match: Erwin Nieuwboer.

Meer berichten
Shopbox