Bij Bon Boys zijn ze trots op 'hun' Ajaxtrainer

  Sport

Het hing al enkele dagen in de lucht, maar woensdag 27 december kwam er duidelijkheid: Erik ten Hag tekent voor 2,5 jaar bij Ajax. Waar de huidige trainer van FC Utrecht en levenslang Bon Boys-lid al een tijdje op hoofdlijnen akkoord was met zijn nieuwe werkgever, kwamen beide clubs die woensdagavond ook tot een akkoord.

Haaksbergen - Ajax betaalt FC Utrecht aanzienlijk meer dan de 700.000 euro waarvan eerder werd gerept als de beoogde afkoopsom. Het geld bleek voor Ajax geen beletsel.

Bij Bon Boys zijn ze natuurlijk trots. Voorzitter Richard Migchielsen: "Hoewel hij als speler en trainer allerlei omzwervingen heeft gemaakt, is Erik altijd lid gebleven van zijn eerste en enige amateurclub Bon Boys. Dit jaar werd hij gehuldigd vanwege het 40-jarig lidmaatschap. Als kind van de Veldmaat begon hij hier op 7-jarige leeftijd. Zijn talent was toen al onmiskenbaar zichtbaar. Als jochie van 14 pikte FC Twente hem op."

Afgelopen zomer was hij met Oud-FC Twente nog op bezoek bij Bon Boys. Na een kwartiertje viel hij geblesseerd uit. Dat leidde in de presentatiegids tot Eriks conclusie: "De cirkel is rond. Ik heb bij Bon Boys mijn eerste en laatste wedstrijd gespeeld.''

Erik ten Hag volgt Marcel Keizer op, die vanwege povere resultaten op de keien werd gezet. De 47-jarige Haaksbergenaar was ook afgelopen zomer al in beeld bij Ajax, maar de Amsterdamse clubleiding besloot de vacature Bosz intern op te lossen. Gaandeweg het seizoen bleek dat een keuze waar de clubleiding spijt van kreeg.

Namens alle Bon Boys-leden feliciteert het bestuur hem met zijn nieuwe baan.

Meer berichten