Gerard Bos verruilt SDC'12 voor KVV Losser.
Gerard Bos verruilt SDC'12 voor KVV Losser. (Foto: KVV Losser)

Gerard Bos wordt hoofdtrainer in Losser

  Sport

KVV Losser heeft overeenstemming bereikt met Gerard Bos. De Haaksbergenaar wordt vanaf komend seizoen hoofdtrainer van het eerste elftal van de club uit het Dinkeldorp.

LOSSER - Op dit moment is Bos voor het derde jaar actief als hoofdtrainer van tweede klasser SDC'12 uit Denekamp. De 61-jarige inwoner van Haaksbergen was eerder trainer bij SV Grol, Longa'31, Glanerbrug, NEO en Bon Boys.

"Bij het zoeken van een nieuwe trainer zijn we niet over één nacht ijs gegaan, aldus Pieter-Bas van Vliet, bestuurslid Technische Zaken van KVV Losser. "We zochten een inhoudelijk sterke vakman, gedreven en met de nodige ambitie. Gerard Bos beschikt naar onze overtuiging over die kwaliteiten en brengt als extra een schat aan ervaring mee. KVV Losser heeft als ambitie om zo hoog mogelijk te spelen, met zoveel mogelijk spelers uit Losser. Onze huidige trainer Niek Loohuis heeft samen met Tom van der Ree uitstekend werk geleverd en ons teruggebracht naar de derde klasse. Aan Gerard de mooie taak om dit de komende jaren te verstevigen en verder uit te bouwen."

Hoewel KVV Losser voor hem een vrij onbekende speler is in het Twentse amateurvoetbal, ziet de ervaren trainer een mooie uitdaging.

Bos: "Ik heb in de diverse gesprekken een goed en realistisch beeld gekregen van de club. Het lijkt mij een mooie klus om het goede werk van mijn voorganger Niek Loohuis een dito vervolg te geven. Er staat een goede ploeg en de concurrentie zal met de instroom van eigen jeugd alleen maar gaan toenemen. Dat biedt veel perspectief voor de komende jaren."

Meer berichten
Shopbox