Zondag viel Bon Boys met donderend geraas van de wolk van succes af.
Zondag viel Bon Boys met donderend geraas van de wolk van succes af.

Off-day Bon Boys bij Veluwse hekkensluiter keihard afgestraft

  Sport

We moeten terug naar twee jaar geleden, naar de uitwedstrijd bij De Tukkers. Dat was de laatste keer dat Bon Boys zo hard onderuit ging in een competitiewedstrijd. Bij hekkensluiter (!) Epe werd het zondag maar liefst 5-1.

Haaksbergen - De club bevindt zich al anderhalf jaar op een wolk van succes, zo lijkt het wel, maar zondag in Epe donderde het eerste elftal daar met veel geraas van af. Verliezen, dat kan een keer. Maar verliezen met zulke cijfers bij een ploeg die onderaan staat? Dat was even pijnlijk als ontluisterend. Voor de wedstrijd op de Veluwe had Bon Boys nog maar zeven tegengoals en daar kwamen er op een middag opeens vijf bij. Dat zegt alles over de wanprestatie die werd geleverd. "Het was los zand'', aldus trainer Berthil ter Avest.

Aanvankelijk zag het er helemaal niet naar uit dat dit het scenario zou worden, want de ploeg trok in de openingsfase de lijn van het goede spel van het bekerduel tegen Reutum door. Bon Boys pakte direct het initiatief en kreeg binnen een paar minuten al twee prima mogelijkheden. Epe kwam er niet aan te pas en het was in die minuten wachten op de 0-1. Maar hoe anders zou het lopen. Na 24 minuten opende Epe de score, na een communicatiefout in de achterhoede. Na die tegengoal worstelde Bon Boys zich naar het rustsignaal.

Maar alle goede bedoelingen die in de pauze werden uitgesproken, bleken niets waard te zijn. Het was symbolisch hoe de ploeg de 2-0 tegenkreeg. Terwijl iedereen in de laatste linie er van overtuigd was dat de bal over de achterlijn was, gingen de spelers van Epe door: 2-0. In de 70ste minuut leek Dani Bultman de spanning terug in de wedstrijd te brengen (hij kopte van dichtbij raak), maar tekenend voor de middag was dat het verschil een minuut later alweer twee was. En wederom ging aan die tegengoal een individuele fout vooraf: 3-1. Vanaf dat moment speelde Epe een gewonnen wedstrijd. Ook mentaal zakte Bon Boys door de ondergrens. Bij de vierde en vijfde goal legde Bon Boys de rode loper opnieuw uit voor het gretige Epe. Dit was dus zo'n dag, dat alles uit je handen valt, een dag die we lang niet meer hebben meegemaakt met z'n allen. Uiteraard won Epe dik verdiend. Niet omdat de ploeg nou zo oogstrelend speelde, wel omdat het elftal de bereidheid toonde om de bodem op te willen zoeken. Dat zag ook Ajax-directeur Marc Overmars vanaf de zijkant. Zijn zoon, Frenkie, is een heel aardige, vaardige linkerspits, die de derde treffer voor zijn rekening nam.

Kortom: een dag om snel te vergeten. Of juist niet? Feit is, dat Bon Boys weer even wakker is geschud. In de laatste twee wedstrijden van het jaar tegen Victoria'28 en Robur mag de ploeg laten zien dat het optreden in Epe een incident was.

Meer berichten
Shopbox