Bon Boys won verdiend met 2-0 van ATC'65, maar het veldspel was matig.
Bon Boys won verdiend met 2-0 van ATC'65, maar het veldspel was matig.

Bon Boys haakt na matige pot aan bij koplopers

  Sport

Kijk naar de stand op de ranglijst, en zie de verschillen. Die zijn na 9 duels in de tweede klasse J minimaal. De eerste zes ploegen staan namelijk in een straal van drie punten en dat geeft wel aan dat de marges te verwaarlozen zijn. Er is een kopgroep, en op vier punten afstand volgt het peloton. Het mooie is dat Bon Boys deel uitmaakt van de eerste groep.

Haaksbergen - Daarom was de driepunter tegen ATC'65 (2-0) ook zo belangrijk. Bon Boys won uiteindelijk op basis van de kansen wel verdiend, maar het veldspel paste bij het decor van de herfst. Het was rommelig en slordig. Het was onder het niveau dat bij Bon Boys past. "We hebben wel eens beter gespeeld'', aldus trainer Berthil ter Avest.

Het duel werd pas na de pauze opengebroken door Marijn Schuur, die na een prima hoekschop van Erik Makkink de bal bij de tweede paal binnenkopte: 1-0. Die treffer had Bon Boys vertrouwen moeten geven, maar het veldspel bleef moeizaam. ATC probeerde het wel, maar de gasten waren aanvallend machteloos. Een treffer werd afgekeurd wegens buitenspel, en daarmee was alle dreiging ook wel vermeld.

De beslissing viel vlak voor tijd. Het hoogtepunt van de middag. De ingevallen jeugdspeler Jeffrey Zijlstra gaf een prachtige voorzet vanaf de rechterkant, die door Niels Rupert vallend werd binnengekopt. Niels was ook degene die de aanval had opgezet: 2-0.

Meer berichten
Shopbox