Logo haaksbergerkoerier.nl


foto: betty morsinkhof
foto: betty morsinkhof (Foto: betty)

'Wandelaars, neem een zaklantaarn mee'

  Sport

Haaksbergen - De Stichting Kennedymars Haaksbergen is er klaar voor. Komend weekeinde staan Haaksbergen en de prachtige omgeving weer in het teken van de wandelsport. Vrijdagavond om precies 22.00 uur gaan de nachtelijke wandelaars van de 31ste Internationale Twentse Kennedymars en de (halve) nachtmarathon van start. Ook zaterdag 16 september staan, vanaf het krieken van de dag, verschillende wandelafstanden (42, 21 en 10 kilometer) op het programma.

"De nacht van vrijdag op zaterdag zal écht donker zijn. Het is namelijk bijna nieuwe maan", laat de organisatie weten. "Het dragen van een reflecterend hesje of armbanden is sowieso verplicht in de nachtelijke uren. Maar we adviseren de deelnemers met klem om ook een zaklamp mee te nemen."

Op vrijdag vertrekken de deelnemers aan de 80 kilometer lange Kennedymars en de hele en halve nachtmarathon. Op zaterdag gaan de hele en halve dagmarathon van start. Voor wie het ietsje minder mag zijn kan kiezen voor de route van 10 kilometer. Let op: deze is vanaf 12:00 uur geopend.

De aftrap van het wandelevenement is weer feestelijk aangekleed. Vrijdagavond vóór en tijdens de start wordt de Pancratiuskerk op een bijzondere manier in het licht gezet, terwijl binnen in de kerk een lichtkunstwerk is te bewonderen.

Creatieve leerlingen van Het Assink Lyceum verzorgen bovendien 'verlichte kunst' bij theater De Kappen. "Al met al een spektakel dat je niet mag missen!", aldus een woordvoerder van de organisatie.

Net als voorgaande jaren is De Kappen weer de gastvrije uitvalsbasis voor het wandelpeloton. Het is startbureau, vertrekpunt, rustpost, verzorgingspost en uiteindelijk komen hier (hopelijk) alle wandelliefhebbers weer over de eindstreep.

Inschrijven voor één van de wandelafstanden kan zowel vrijdagavond (vanaf 18.30 uur) als zaterdagochtend (vanaf 05.30 uur) bij het startbureau in Theater de Kappen.

Voor meer informatie:

www.kennedymarshaaksbergen.nl

reageer als eerste
Meer berichten