Steven Veldhuis in actie met Graziano VDL. Foto: Jeffrey Nijhuis
Steven Veldhuis in actie met Graziano VDL. Foto: Jeffrey Nijhuis (Foto: jeffrey nijhuis)

Steven Veldhuis pakt eerste nationale titel in klasse Z

  Sport

Ermelo - Na het Overijssels kampioenschap eerder deze zomer pakte springruiter Steven Veldhuis zaterdag ook de nationale titel met zijn paard Graziano VDL in de klasse Z. Met Fionapina Colada pakte de ervaren Isidorusruiter brons in de klasse ZZ. De Nederlandse kampioenschappen springen werden gehouden in Ermelo.

Net als in de klasse M was het de laatste starter die de titel voor zich opeiste in de klasse Z springen. Het was routinier Steven Veldhuis, die met de geweldig springende hengst Graziano VDL 0,11 seconden van de leidende tijd van Terry van de Wetering afsnoepte. "Ik heb al titels gewonnen in de L en twee keer in de M, maar nog nooit in de Z. Die stond echt nog op mijn verlanglijstje", aldus Veldhuis na afloop.

Zeven combinaties plaatsen zich voor een mooie barrage in het Z-springen. Monique Aart startte daarin als eerste en reed het derde resultaat. Veel sneller en foutloos was de jonge amazone Terry van de Wetering. Alleen Steven Veldhuis was nog beter en won zijn eerste titel in de Z met de hengst Graziano VDL, eigendom van Willy Bourgoundiën, Robert Rikkert en de VDL Stud.

Veldhuis: "Ik was blij met de wedstrijdkalender dit jaar. De regiokampioenschappen waren anderhalve week voor de Blom Cup op de KWPN Paardendagen, twee weken daarna de Hippiade en nu heb ik nog drie weken voor het WK in Lanaken (België, red.). Het past heel mooi in mijn programma. Graziano was tweede bij de zesjarigen in de Blom Cup en plaatste zich daarmee voor het WK. Hij heeft hier nu echt een mooi toernooi gelopen. Ik denk dat hij nu ook klaar is voor het WK, want dat is wel het hoofddoel."

Veldhuis prijst de zesjarige hengst, die dit jaar fantastisch presteert. "Graziano is lichamelijk top voor mekaar. Hij heeft een hele goede techniek en een goed achterbeen in galop. Ik ben heel blij met hem. Ik rijd hem sinds vorig jaar november. Ik heb de tijd met hem genomen. Hij pakt het heel goed op. Vooral sinds Graziano in de Z loopt gaat het steeds beter." Veldhuis is inmiddels 46 jaar, al 34 jaar actief bij de paarden en hij won menig titel op regionaal en landelijk niveau. Toch is hij nog elke keer weer blij met een prijs. Ik wil nog gewoon lekker doorknallen. Met goede paarden wil ik graag presteren. Ik wil niet teveel paarden op stal hebben, maar liever de lat hoger leggen met kwaliteit", aldus de Stepeloër, die de kost verdient met rijden, handel en lesgeven.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox