Joep Oude Groen werd op royale wijze bedankt voor bewezen diensten door burgemeester Rob Welten.
Joep Oude Groen werd op royale wijze bedankt voor bewezen diensten door burgemeester Rob Welten. (Foto: Gemeente Haaksbergen)

Joep Oude Groen verlaat gemeenteraad als geridderde

  Politiek

Haaksbergen - Na afloop van de raadsvergadering van dinsdag 9 juli nam de gemeenteraad afscheid van twee raadsleden: Edith van Spiegel (D66) en Joep Oude Groen (GGH).

Van Spiegel gaat de raad verlaten vanwege haar verhuizing uit Haaksbergen. Oude Groen liet direct na de verkiezingen in 2018 al weten deze raadsperiode niet volledig uit te zitten. De behandeling van de kadernota, waarin in grote lijnen het politieke beleid voor de komende jaren worden uitgezet, was volgens hem het ideale moment om afscheid te nemen van de raad. De 76-jarige Oude Groen draagt het stokje over aan Ans Mekking, de tweede persoon op de lijst van de lokalen.

Burgemeester Rob Welten sprak beide vertrekkende raadsleden toe en had voor Joep Oude Groen nog iets bijzonders in petto.

Op grond van zijn verdiensten voor de maatschappij heeft het de koning behaagd Oude Groen te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Oude Groen was van vanaf maart 2006 lid van de gemeenteraad voor zijn partij, de GGH. Daarnaast nam hij onder meer deel aan diverse vaste raadscommissies en nam hij als fractievoorzitter deel aan het fractievoorzittersoverleg. Tevens was hij voorzitter en lid van het Comité aanbevelingen vrijwilligers.

Meer berichten