Na een uitgebreide selectieprocedure kwam Antoon Peppelman naar voren als de beste kandidaat voor het wethouderschap in Haaksbergen.
Na een uitgebreide selectieprocedure kwam Antoon Peppelman naar voren als de beste kandidaat voor het wethouderschap in Haaksbergen. (Foto: Gemeente Bronckhorst)

Antoon Peppelman wordt wethouder in Haaksbergen

  Politiek

Haaksbergen - De PvdA heeft een naar eigen zeggen 'zeer ervaren bestuurder' bereid gevonden om de vacature in te vullen die ontstaan is na het vertrek van wethouder Arja ten Thije. Na een uitgebreide selectieprocedure kwam Antoon Peppelman naar voren als de beste kandidaat voor het wethouderschap in Haaksbergen. De PvdA zal hem dan ook in de raadsvergadering van woensdag 10 april aandragen als wethouder.

Antoon Peppelman heeft kennis van zaken, vooral in het sociaal domein. Hij woont in Zelhem in de Achterhoek, onderdeel van de plattelandsgemeente Bronckhorst. Hij was er wethouder van 2014 tot 2018. "Ik ben geboren en getogen in Bronckhorst", schrijft hij op de site van PvdA Bronckhorst. "Mijn ouders, kinderen en kleinkind wonen er en ik voel mij hier thuis." Maar ook in Haaksbergen zal hij zich snel thuisvoelen; Peppelman werkte als manager van PostNL enige tijd in deze regio gewerkt, waaronder enkele jaren in Haaksbergen.

Als de gemeenteraad ermee instemt, dan zal Antoon Peppelman tijdens de raadsvergadering van woensdag 10 april beëdigd worden als nieuwe wethouder. Dat is een week voordat Rob Welten op 17 april geïnstalleerd wordt als burgemeester en het college van Haaksbergen weer compleet is.

Meer berichten