Foto's: Betty Morsinkhof
Foto's: Betty Morsinkhof

Betrokken bestuurder Jan Salverda koninklijk onderscheiden

  Politiek

HAAKSBERGEN - Bijna dertig jaar was Jan Salverda werkzaam op het terrein van de volkshuisvesting. De laatste elf jaar als bestuurder van Domijn. De Haaksbergenaar nam maandag afscheid en werd daarbij koninklijk onderscheiden. Burgemeester Gerrit Jan speldde hem het lintje op behorende bij het Ridderschap in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de onderscheiding niet alleen op grond van zijn verdiensten binnen zijn werkveld overigens.

Om met dat laatste te beginnen. Salverda is zeer betrokken bij de maatschappij. Hij maakt deel uit van de Coöperatie Enschede Energie en is gespreksleider bij het Alzheimer Café in Haaksbergen. Daarnaast zet hij zich vrijwillig in voor de Stichting Humanitas Initiatieven Twente, het Repaircafé van 't Gilde in Haaksbergen en is hij lid van de Lionsclub Haaksbergen, waar hij meewerkt aan het jaarlijkse Scholtenhagenfestival.

Salverda wordt gezien als een betrokken bestuurder, die oog hield voor zijn klanten en vooral voor de mensen die een steuntje in de rug konden gebruiken. Zo realiseerde hij woonvormen voor mensen met een beperking en daklozen. Ook was hij één van de initiatiefnemers van de social inclusion games, het internationale sportevenement voor mensen in een kwetsbare situatie.

Salverda wordt een pionier en motivator op zijn vakgebied genoemd. Hij inspireerde collega-bestuurders in het landelijk platform voor grootstedelijke woningcorporaties. Zo ook Twentse bestuurders in zijn rol als voorzitter van het Twents samenwerkingsverband voor corporaties, WoOn Twente. Dat deed hij bijvoorbeeld met zijn ideeën over duurzaamheid in de woningsector. Hij realiseerde zich dat actie nodig is voor energievriendelijke en duurzame woningen. In Enschede werkte hij bijvoorbeeld aan een aanpak om 40.000 woningen te verduurzamen. Bron: TC Tubantia

Meer berichten