Subsidie voor wifi in centrum Haaksbergen

  Politiek

HAAKSBERGEN – De gemeente Haaksbergen heeft een subsidie in de wacht gesleept om gratis openbaar wifi in het centrum te verwezenlijken. De subsidie, die bestaat uit een geldbedrag van 15.000 euro, wordt ter beschikking gesteld door de Europese Unie.

Het gaat om een zogeheten WiFi4EU-voucher. Gemeenten moeten binnen anderhalf jaar na toekenning de installatie van de gratis openbare wifi voltooien en de wifi-hotspot operationeel hebben. Deze periode moet dus worden benut om het project op te zetten en een wifi-installatiebedrijf te kiezen.

Gemeenten zijn vrij in de keuze van de internetprovider. Vanaf het moment dat het netwerk operationeel is, moet er een abonnement van minimaal drie jaar afgesloten worden voor snel en hoogwaardig breedbandinternet.

De subsidieaanvraag was al door het vorige college in gang gezet en past prima in de ambitie van gemeente, provincie, centrumondernemers en vastgoedeigenaren om het centrum te verbeteren. In het Actieplan Centrum zijn concrete afspraken gemaakt op het gebied van vastgoedontwikkelingen, inrichting openbare ruimte, commerciële uitstraling en profilering.

In totaal werd er aan bijna 3000 gemeenten in heel Europa een dergelijke subsidie verleend.

Meer berichten