De volgende burgemeester van Haaksbergen is tussen de 39 en 62 jaar. En het is zeker dat het een man of een vrouw wordt.
De volgende burgemeester van Haaksbergen is tussen de 39 en 62 jaar. En het is zeker dat het een man of een vrouw wordt.

29 Mensen willen burgemeester Haaksbergen worden

  Politiek

Haaksbergen - De volgende burgemeester van Haaksbergen is tussen de 39 en 62 jaar. En het is zeker dat het een man of een vrouw wordt. Voor de rest wordt het afwachten naar wie de voorkeur van de gemeenteraad uitgaat.

29 personen hebben bij Commissaris van de Koning Heidema hun interesse kenbaar gemaakt voor het burgemeestersambt van Haaksbergen. Tussen de sollicitanten bevinden zich 6 vrouwen en 23 mannen, vrijwel allemaal veertigers en vijftigers.

Dertien kandidaten hebben of hadden een hoofdfunctie in het openbaar bestuur, zestien sollicitanten hebben een andere professionele achtergrond. Negen kandidaten zijn lid van de VVD, zes van het CDA, vijf van D66, twee van de PvdA, een van de CU, één van een lokale partij en één van 50Plus. Van vier kandidaten is de politieke kleur niet bekend.

De sollicitatietermijn liep van 5 november tot 27 november. Het burgemeestersambt in Haaksbergen is sinds 8 juni 2015 vacant door het aan burgemeester Hans Gerritsen verleend eervol ontslag, nadat alle raadsfracties het vertrouwen in hem opzegden na het monstertruckdrama. Waarnemer Gerrit Jan Kok voor is de komende maanden nog in functie, totdat zijn opvolger aantreedt.

De gemeenteraad heeft op 31 oktober het profiel voor de nieuwe burgemeester vastgesteld. De komende tijd staat in het teken van het inwinnen van informatie en het voeren van sollicitatiegesprekken. Daarna zal de Commissaris van de Koning met de vertrouwenscommissie uit de raad een selectie van kandidaten bespreken. Deze commissie gaat met die kandidaten in gesprek. Zij brengt verslag van bevindingen uit aan de gemeenteraad en bereidt de aanbeveling voor.

Het is uiteindelijk aan de raad om de beste kandidaat voor Haaksbergen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor te dragen. De procedure is erop gericht dat de nieuwe burgemeester in nog voor de zomer van 2019 kan beginnen.

Meer berichten