Bouw basisschool Kameleon maandag 8 oktober van start

  Politiek
Wethouder Jan-Herman Scholten: "Er verrijst de komende maanden een eigentijdse, zogeheten 'frisse school'. Dat is een schoolgebouw met een laag energiegebruik en een gezond binnenmilieu." Foto: Alexander Fianke
Wethouder Jan-Herman Scholten: "Er verrijst de komende maanden een eigentijdse, zogeheten 'frisse school'. Dat is een schoolgebouw met een laag energiegebruik en een gezond binnenmilieu." Foto: Alexander Fianke

Haaksbergen - De nieuwbouw van fusieschool De Kameleon aan de Bartokstraat gaat maandag 8 oktober van start. De gemeenteraad heeft woensdagavond 26 september besloten om extra geld beschikbaar te stellen. Dat komt dan bovenop het krediet dat eerder was verstrekt.

Het gaat om een extra bedrag van maximaal 380.495 euro. Het totale krediet komt daarmee op ruim 2,7 miljoen, waarvan het grootste deel (2,3 miljoen) gebruikt wordt voor de bouw van de school.

Geschil

Het resterende bedrag is deels al gebruikt voor de sloop en is verder bedoeld voor inrichting van de openbare ruimte en voor mogelijke kosten die nog gemaakt worden voor grondwerkzaamheden. Schoolbestuur Keender investeert zelf in extra duurzaamheidsmaatregelen.

Het bouwproces liep vertraging op, nadat Keender en de aannemer een geschil kregen. De rechter bepaalde dat Keender en de aannemer met elkaar verder moesten. Beide partijen zijn in gesprek gegaan. Vervolgens heeft Keender de gemeente gevraagd om extra financiële middelen. Het college heeft daarop de raad voorgesteld om meer geld beschikbaar te stellen.

'Eind aan impasse'

Onderwijswethouder Jan-Herman Scholten: "Gelukkig is nu aan de impasse een einde gekomen. Er verrijst de komende maanden een eigentijdse, zogeheten 'frisse school'. Dat is een schoolgebouw met een laag energiegebruik en een gezond binnenmilieu." Herbert Wensink, voorzitter van de Raad van Toezicht van Keender, weet dat kinderen, ouders en leerkrachten reikhalzend uitzien naar een nieuw schoolgebouw: "We gaan ervan uit dat we voor het begin van het volgende schooljaar onze intrek nemen in het nieuwe gebouw."

Drie scholen onder één dak

De Kameleon is ontstaan uit een fusie tussen De Troubadour, De Weert en de Theo Scholteschool. Hoewel het gebouw nog gebouw moet worden, wordt de naam Kameleon al wel gevoerd. De school gaat gebouwd worden door Bouwcombinatie Averesch Rijssen / Harwig Emmen.

Meer berichten