Foto: Gemeente Haaksbergen
Foto: Gemeente Haaksbergen

Harrie Belshof geridderd: 'Niet verwacht, maar het voelt goed'

  Politiek

Haaksbergen - Harrie Belshof is woensdag 26 september vanwege zijn verdiensten voor de gemeenschap benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Gerrit Jan Kok speldde het voormalige raadslid de bijbehorende versierselen op aan het begin van de gemeenteraadsvergadering. Belshof was van april 1998 tot 2018 actief als D66-raadslid in de gemeente Haaksbergen.

Na het officiële moment waren er volop felicitaties van collegeleden, raadsleden, ambtenaren en vanzelfsprekend van familie, vrienden en kennissen. Een blij verraste Harry Belshof sprak trots: "Ik had het niet verwacht. Maar het voelt goed, hoor."

Belshof maakte deel uit van diverse raadscommissies, nu bekend onder de naam Commissie Middelen & Bestuur en Commissie Ruimte & Milieu. Daarnaast was hij acht jaar voorzitter van de Commissie Samenleving. Als fractievoorzitter van D66 maakte hij gedurende verschillende raadsperiodes deel uit van de agendacommissie en het fractievoorzittersoverleg.

Belshof stond onder meer bekend om de raadsdebatten, waarin zijn vasthoudendheid en zijn passie opvielen. Daarbij maakte hij graag gebruik van zijn decennialange ervaring als raadslid en zijn aanzienlijke dossierkennis. De D66'er was en is altijd op zoek naar vernieuwing en verbetering. Zo was hij een van de kartrekkers van het papierloos vergaderen.

Vanwege de verkiezingsuitslag en de samenstelling van de coalitie keerde Belshof niet terug in de raad. Typerend voor hem is dat hij zich nu weer vol overgave en met al zijn energie toelegt op zijn activiteiten als burgerlid van de raadscommissie Ruimte & Milieu.

Meer berichten