Bus Hengelo-Haaksbergen rijdt door naar Eibergen

  Politiek
"Wij zijn blij met deze oplossing, die vorige week voorgesteld werd door busvervoerder Keolis/Syntus en waarmee de provincies akkoord gaan", aldus wethouder Jan-Herman Scholten. Foto: Alexander Fianke
"Wij zijn blij met deze oplossing, die vorige week voorgesteld werd door busvervoerder Keolis/Syntus en waarmee de provincies akkoord gaan", aldus wethouder Jan-Herman Scholten. Foto: Alexander Fianke

De bus tussen Hengelo en Haaksbergen (lijn 53) rijdt vanaf medio december van dit jaar door naar Eibergen. Daarmee blijft Haaksbergen goed bereikbaar voor onder meer Eibergse scholieren, die in Haaksbergen naar school gaan. "Wij zijn blij met deze oplossing, die vorige week voorgesteld werd door busvervoerder Keolis/Syntus en waarmee de provincies akkoord gaan", aldus een opgeluchte Jan-Herman Scholten.

HAAKSBERGEN - Provincies, gemeenten en vervoerders hebben de afgelopen maanden gezocht naar een goede manier om Haaksbergen bereikbaar te houden. Wethouder Scholten heeft de provincie een positief advies gegeven over het voorgestelde plan.

In Haaksbergen en Berkelland kwam flink wat los, toen de provincies en vervoerders aangaven een snellere verbinding mogelijk te willen maken tussen de Achterhoek en Enschede. De bussen gaan deels via de nieuwe N18 rijden. "Het is prima dat er een snelle verbinding komt, maar Haaksbergen en Eibergen moeten daar geen last van hebben. Gelukkig is er nu een alternatief gevonden met de uitbreiding van de buslijn tussen Hengelo en Haaksbergen naar Eibergen", aldus de wethouder Mobiliteit, die door de gemeenteraad opgedragen is om goede busverbindingen te behouden.

Bus 53 rijdt vanaf volgend jaar iedere werkdag van 's ochtends tot vroeg in de avond naar Eibergen en terug naar Hengelo. Ook later in de avond en in het weekend blijft Haaksbergen bereikbaar, via lijn 74 tussen de Achterhoek en het Haaksbergse busstation. Daarin verschilt de dienstregeling van volgend jaar overigens niet van die van dit jaar. Ook nu al moeten reizigers vanuit de Achterhoek in de avonduren en weekenden overstappen op een andere bus om in Enschede te komen. Voor Haaksbergse reizigers verandert er niets als je reist van en naar Hengelo, Goor en Holten, Neede en Borculo, Buurse en Eibergen (maar dan via lijn 53). Reizigers van en naar Enschede kunnen met lijn 62. Deze bus gaat de huidige route frequenter rijden.

Meer berichten