Jory Davids.
Jory Davids.

Jory Davids regionaal kampioen op horden

  Politiek

Ede - Bij de Open Gelders Overijssels Kampioenschappen in Ede heeft Jory Davids zaterdag bij de Jongens junioren D een gouden en een zilveren medaille gewonnen.

Nadat de 13-jarige Haaksbergenaar een week eerder bij de Nelli Cooman Games in Stadskanaal al het clubrecord pakte op de 80 meter in 10,70 seconden, was dit keer 10,95 seconden genoeg voor de tweede plaats. Op de 80 meter horden ging het nog beter. In de series liep de AVH'er 13,82 seconden, maar in de finale ging er nog bijna een seconde vanaf: 12,94. Dit betekende weer een clubrecord en natuurlijk de gouden medaille. Ook deed Jory mee aan het speerwerpen. Hier behaalde hij met een pr van 31,64 meter de vierde plaats.

Tom Klein Poelhuis (16, ook AVH) verbeterde zondag bij de competitiewedstrijd junioren B in Zwolle zijn eigen clubrecord op de 100 meter en dat van Rik Ottink (uit 1979) op de 400 meter.

Aankomend weekend doet hij samen met Jelle Golbach (kanshebber voor de titel bij het hoogspringen) mee aan het Nederlands kampioenschap in Emmeloord.

Meer berichten