D66 heeft z'n kieslijst

  Politiek

In de D66-ledenvergadering van donderdag 30 november hebben de kandidaten voor de kieslijst voor de gemeenteraad van Haaksbergen zich aan de leden gepresenteerd.

Haaksbergen - Al eerder werd Gert-Jan Vonkeman gekozen als nieuwe lijsttrekker. Gert-Jan Vonkeman is op dit moment al lid van de gemeenteraad en hij heeft onlangs het fractievoorzitterschap van Harry Belshof overgenomen.

Harry Belshof zal zijn ervaring en kennis inbrengen vanaf plaats twee. Wim Bollen en Jan Wibbelink zijn de kandidaten op drie en vier.

Afdelingsvoorzitter Machteld Schukkink: "Edith van Spiegel is de eerste vrouw op de lijst, zij is onze kandidaat-wethouder. Zij heeft de afgelopen vier jaar laten zien dat je veel kunt bereiken als je als bestuurder op elk onderwerp de verbinding zoekt en diepgaand overlegt met alle betrokkenen. Op die manier zijn belangrijke keuzes gemaakt en staat Haaksbergen er nu beter voor."

De leden zijn enthousiast over samenstelling van de lijst en de gevarieerde opbouw ervan.

Schukkink: "Er is een ruime diversiteit in achtergrond en ervaring, maar allemaal zijn de kandidaten even gedreven om het gedachtegoed van D66 in Haaksbergen te vertegenwoordigen."

Na de genoemde top 5 zijn dit de namen, van plek tot plek 14: Dirk Sanderink, Machteld Schukkink, Chris Rouwenhorst, Marike Remmelts, Lies Lassche, Willem Jan Westerholt, Jan Veger, Peter IJzerman en Lex Freeve.

Meer berichten
Shopbox