Logo haaksbergerkoerier.nl


Gemeente besteedt 'groen werk' uit aan Twente Milieu

  Politiek

Haaksbergen - Als het aan het college van B&W ligt, dan werken de gemeentelijke buitendienstmedewerkers vanaf 1 januari voor Twente Milieu. Groenonderhoud, opruimen van zwerfafval en wegenonderhoud gebeuren nu nog door de gemeente. Maar met ingang van het nieuwe kalenderjaar worden de uitvoeringstaken van de dienst Beheer Openbare Ruimte ondergebracht bij Twente Milieu.

De gemeente Haaksbergen voert niet meer automatisch alle dienstverlenende en uitvoerende taken zelf uit, maar bekijkt of ze in bepaalde gevallen ook buiten de deur kunnen worden gedaan. Als het gaat om de openbare ruimte, dan laat extern onderzoek zien dat samenwerking met een andere organisatie de verstandigste keuze is. Van de verschillende onderzochte samenwerkingspartners biedt Twente Milieu op dit moment de meeste voordelen.

Samenwerking met Twente Milieu levert de gemeente duidelijk financiële voordelen op. Samen met de Ondernemingsraad en de vakbonden wordt gewerkt aan een goede en zorgvuldige overdracht van de medewerkers. Het onderzoek maakte overigens óók duidelijk dat de huidige afdeling Beheer Openbare Ruimte efficiënt werkt en goed werk levert. Maar omdat Twente Milieu veel groter is kan dat bedrijf goedkoper werken. De raad buigt zich naar verwachting in november over het voorstel.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox