Logo haaksbergerkoerier.nl

Jos Cuijten: 'Leer kijken door de ogen van de dementerende'

  Human Interest
Jos Cuijten is gespecialiseerd in de werking van het beschadigde brein en in omgevingszorg voor mensen met dementie. Ze komt op 28 september voor een inspirerende avond naar Haaksbergen.
Jos Cuijten is gespecialiseerd in de werking van het beschadigde brein en in omgevingszorg voor mensen met dementie. Ze komt op 28 september voor een inspirerende avond naar Haaksbergen.

Het Alzheimercafé Haaksbergen begint na de zomerstop met een wel heel bijzondere avond. "Ter ere van Wereld Alzheimer Dag en het 20-jarig bestaan van het Alzheimercafé veranderen we de inrichting van de Oude Molen in een theater", aldus een woordvoerder.

Haaksbergen - Jos Cuijten komt op 28 september een lezing en een workshop geven. Haar uitzonderlijke vermogen tot het nabootsen van levensechte praktijksituaties, geven haar workshops een extra dynamiek. Dit is realistisch en direct herkenbaar. Zodra mensen het effect zien van de handvatten die zij aangereikt krijgen, raakt men enthousiast en gemotiveerd om een nieuwe manier van communiceren en omgevingszorg toe te passen.

Jos Cuijten is gespecialiseerd in de werking van het beschadigde brein, in omgevingszorg voor mensen met dementie. Te veel of te weinig prikkels bevordert het 'onwelbevinden' en veroorzaakt probleemgedrag. Een gunstige leefomgeving is herkenbaar en biedt de juiste prikkels op het juiste moment.

Er is volop gelegenheid voor bezoekers om vragen te stellen en met lotgenoten in contact te komen. Deze keer, ter ere van de jarige Alzheimercafés en Wereld Alzheimer Dag, wordt de bezoeker door de werkgroep een drankje aangeboden in de pauze.

Zaal open 19.15 uur. Aanvang 19.30 uur. Einde 22.00 uur. Café de Oude Molen is te vinden aan de Fazantstraat 35 in Haaksbergen. Gratis koffie en thee. Een vrije gift is zeer welkom.

Het Alzheimer Café Haaksbergen is een ontmoetingspunt voor mensen die te maken hebben met vergeetachtigheid of dementie, hun naasten, mantelzorgers, begeleiders.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox