Wilt u stoppen met roken en bent u woonachtig in Haaksbergen? Doe dan mee met de Haaksbergse Stoptober: Haaksbergen stopt. Stop samen met andere rokers en motiveer elkaar het vol te houden.
Wilt u stoppen met roken en bent u woonachtig in Haaksbergen? Doe dan mee met de Haaksbergse Stoptober: Haaksbergen stopt. Stop samen met andere rokers en motiveer elkaar het vol te houden.

Haaksbergen haakt in op Stoptober

  Human Interest

De vierde editie van Stoptober komt eraan. Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken alle steun om 28 dagen niet te roken. En dat is belangrijk, want na een periode van 28 dagen niet roken, is de kans vijf keer groter dat je blijvend stopt met roken. GGD Twente en Tactus Verslavingszorg steunen dan ook de landelijke campagne Stoptober. In Haaksbergen loopt een lokaal initiatief.

haaksbergen/amsterdam - De landelijke kick-off van Stoptober was afgelopen vrijdag in Amsterdam. In de afgelopen jaren zijn al meer dan 150.000 rokers gestopt en hebben met elkaar bewezen dat Stoptober werkt.

Wilt u stoppen met roken en bent u woonachtig in Haaksbergen? Doe dan mee met de Haaksbergse Stoptober: Haaksbergen stopt. Stop samen met andere rokers en motiveer elkaar het vol te houden. Ga naar www.facebook.com/Haaksbergenstopt/, klik op registreren en wordt lid van de facebookgroep. U kunt hier ervaringen delen, steun zoeken en elkaar voorzien van tips. Ook de huisartsen, gespecialiseerde verpleegkundigen en apotheek in Haaksbergen zijn betrokken bij dit initiatief.

Stoppen met roken is van groot belang voor een gezonde leefstijl. Wie stopt met roken, ademt geen schadelijke stoffen meer in. Roken is een verslaving die meestal in de jeugd begint. Jongeren hebben niet door hoe verslavend nicotine is en dat een roker meer kans heeft om aan een vroegtijdig hartvaatprobleem of kanker te overlijden. Door te stoppen met roken, geven we het goede voorbeeld en beschermen we dus niet alleen onszelf, maar ook onze omgeving en de toekomstige generaties.

Minder rokers in Twente
Het aantal rokers in Twente daalt en is inmiddels vergelijkbaar met het Nederlandse gemiddelde. 20% van de Twentenaren rookt (wel eens). In 2012 was dit nog 24%. Roken wordt sterk bepaald door leeftijd. In de leeftijdsgroep 19-35 jaar wordt het meest gerookt (24%). Vooral ouderen zijn gestopt met roken

Meedoen aan Stoptober?
Iedereen die aan Stoptober wil meedoen, kan zich nu inschrijven via de website www.stoptober.nl. De bijbehorende gratis app kan vanaf 28 september worden gedownload. De 28dagen-niet-roken begint op 1 oktober 2017.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox