Aantal Haaksbergse brievenbussen daalt van 26 naar 15

  Human Interest

PostNL past de komende tijd in de hele provincie het netwerk van brievenbussen aan. Ook in Haaksbergen worden het er minder. De reden voor de aanpassing is dat we in Nederland steeds minder post versturen. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, worden verwijderd of verplaatst naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra of supermarkten.

Haaksbergen - PostNL heeft de locaties van de brievenbussen met de gemeente en lokale belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO en PCOB vastgesteld. Samen is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven.

Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd.

Vanaf 25 september voert PostNL de eerste veranderingen in het netwerk van brievenbussen in Overijssel door. In de gemeente Haaksbergen blijven 15 brievenbussen staan en verdwijnen er 11. Op welke locaties brievenbussen blijven, is te lezen op postnl.nl/brievenbus. De aanpassingen zijn eind oktober 2017 gerealiseerd.

Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox