Sfeer van Weleer na twintig jaar nog altijd springlevend

  Historie

Rekken - Het Rekkense minimuseum 'Sfeer van Weleer' van Ineke van der Werf is begonnen aan het twintigste seizoen. "De tijd is omgevlogen en het blijft erg leuk om bezoekers te vertellen over het leven van de mensen die in de eerste helft van de vorige eeuw in ons land woonden", aldus Ineke.

Dit jaar staat de reclame uit die jaren centraal in de expositie. Veel verpakkingen van levensmiddelen met daarbij de zegelcampagnes van verschillende kruideniers doen de bezoeker denken aan vroeger tijden.

Ot en Sien

Dit jaar is de kinderhoek gewijd aan jaren van Ot en Sien. Met voorwerpen, kleding en unieke platen, die nog niet eerder getoond zijn. De sjieke hoek is is gewijd aan de Victoriaanse periode. Met prachtige kleding voor jong en oud. De expositie met voorwerpen uit de periode 1880-1930 blijft aanwezig.

Openingstijden

Het museumpje is gelegen aan de Hölterweg 19 tussen Rekken en Haaksbergen. Geopend van mei tot half oktober op dinsdagen van 10 tot 17 uur en op donderdagen van 14 tot 21 uur. Groepen kunnen ook een afspraak maken buiten de vaste openingstijden om.

 

Meer berichten