Danny en Margo gaan samen met zo'n veertig brulfteneugers heel Buurse door om mensen uit te nodigen voor het feest. 
Danny en Margo gaan samen met zo'n veertig brulfteneugers heel Buurse door om mensen uit te nodigen voor het feest. 

De zon schijnt weer voor Danny en Margo

  Historie

BUURSE - "Goeindag leu! Noa ne tied van onzekerheden goat wie no 'n mooi joar tegemeut. Ut steet oons umeunig an dat ze oons vrog hebt um 't boer'nbruidspaar te wee'n. En daorum trouwt wie op 17 augustus um 11.00 uur in 't gemeentehoes in Hoksebarg'n. Wie verheugt oons d'rop um d'r 's oams met oons all'n een machtig mooi feest van te maak'n."

Dat schrijven Danny Schröer en Margo van Dragt in de uitnodiging voor hun huwelijk. Het feest geven ze 's avonds in de feesttent tijdens de Buurser School- en Volksfeesten. Dat ze nu zouden gaan trouwen, lag anderhalf jaar geleden niet bepaald voor de hand. Danny raakte begin vorig jaar van oud op nieuw zwaargewond bij een vuurwerkongeval. Een stuk vuurwerk ontplofte in zijn gezicht toen hij met vrienden de jaarwisseling vierde. "Om eerlijk te zijn, hebben we eigenlijk niet zoveel met vuurwerk. Het was dus ook geen bijzonder projectiel ofzo. We doen het eigenlijk alleen maar omdat het bij oud en nieuw hoort. We wilden nog snel even wat aansteken. Om daarna zo snel mogelijk weer naar binnen te kunnen om een paar biertjes te pakken", vertelde Danny afgelopen week tegen RTV Oost.

Kort lontje

"Wat er exact is gebeurd, weet ik niets meer van. Mogelijk een verkeerd lont aangestoken ofzo. Hoe dan ook, het ging te snel af." Drie weken werd hij in coma gehouden. "Alleen het moment dat ik door de artsen wakker werd gemaakt, kan ik me nog precies herinneren." Na zijn maandenlange revalidatie in 't Roessingh kwam hij in april weer thuis. Nu gaat het weer goed met hem. "Alleen als ik erg druk ben, heb ik soms nog een kort lontje. Al klinkt dat inderdaad wat gek in dit verband", lacht hij bij RTV Oost.

Volle feesttent

Dit voorjaar stond de organisatie van de Buurser School- en Volksfeesten ineens op de stoep. Of Danny en Margo ervoor voelden om het bruidspaar te zijn tijdens de boerenbruiloft. Na een paar weken bedenktijd hebben de twee 'ja' gezegd tegen de organisatie. Over een paar weken doen ze het nogmaals. Dat 'ja' zeggen. Dan tegen elkaar en ten overstaan van een ongetwijfeld volle feesttent.

Brulfteneugers

Een boerenbruiloft past wel bij het stel. Danny heeft een loonbedrijf. Margo werkt bij een dierenwinkel in Enschede. Deze dagen gaan de twee samen met veertig brulfteneugers heel Buurse door om mensen uit te nodigen voor het feest. In boerenkiel, op een versierde fiets, met goastok en een fles foezel (jenever). Bij iedere huisdeur laten de neugers hun gedicht horen en schenken ze een borrel om te proosten op het goede nieuws.

En goed nieuws is het natuurlijk in meerdere opzichten.

Kaarten

Deze boerenbruilof wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 120-jarig bestaan van de Buurser School- en Volksfeesten. Het is de vierde boerenbruiloft in Buuurse. Net als bij de laatste brulfte in 2008 gaat er een echt stel in de echt verbonden worden. Kaarten voor het feest à 30 euro zijn sinds maandag in de voorverkoop te verkrijgen bij Dorpswinkel Wildenborg. Hiervoor krijg je koffie met krentenwegge, een borrel, de hele avond gratis consumpties en hapjes.

Meer berichten