Haaksbergse molens in de schijnwerpers

  Historie

Haaksbergen - Vereniging de Hoksebargse Mölln stelt haar beide molens open op Nationale Monumentendag. Die valt samen met de Overijsselse molendag op zaterdag 9 september.


Het programma bij de Oostendorper Watermolen start start dit jaar eerder (vanaf 9.30 uur), omdat deze is opgenomen in de fietsroute van de Historische Kring Haaksbergen. De watermolen is de gehele dag geopend, maar er zullen geen rondleidingen verzorgd worden. Wel zijn er gidsen aanwezig om eventueel uitleg bij de demonstraties te geven. Er zal door de bakkers weer het overheerlijke Spiekerbrood in de aanpalende bakspieker gebakken worden. In de korenmolen zijn maaldemonstraties en in de oliemolen demonstraties olieslaan. Omstreeks 16.00 uur is het afgelopen.

Bij windmolen de Korenbloem is er vooral aandacht voor de jeugd. De molen aan de Fazantstraat is de gehele dag geopend, van 11.00 tot 16.00 uur. Er worden geen rondleidingen verzorgd. Kinderen kunnen poffertjes en stokbrood bakken. Daarnaast staat er een springkussen.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox