Ben Steneker (foto), Dick van Altena en Anna Mc Rose zorgen voor een middagje onvervalste country.
Ben Steneker (foto), Dick van Altena en Anna Mc Rose zorgen voor een middagje onvervalste country. (Foto: Frank Uijlenbroek / TC Tubantia)

Avondje country met Dick van Altena en Ben Steneker

  Cultuur

Haaksbergen - Dick van Altena, Ben Steneker en Anna Mc Rose zorgen op 8 september voor een middagje country in zalencentrum De Oude Molen aan de Fazantstraat 35 in Haaksbergen. Het begint om 14.30 uur en de zaal is geopend vanaf 14.00 uur.

De middag is bijzonder, want het is een van de weinige keren dat Dick van Altena zonder begeleidingsband optreedt. Hij gaat op 8 september terug naar zijn roots. Dick was vroeger min of meer met zijn Major Dundee Band het huisorkest van Ben Steneker's Countryclub in de Veldmaat in Haaksbergen.

Henk Wijngaard

Hij was 25 jaar leadzanger en het gezicht van 'Major Dundee'. Na die periode ging hij solo verder en hij is momenteel een van de meest geboekte countryzangers van ons land. Daarnaast is hij songwriter voor veel artiesten; hij schreef voor Henk Wijngaard bijvoorbeeld 'Hey Suzie'. Bijna iedere countryartiest in Nederland heeft wel songs van Dicks hand opgenomen. Hij schrijft voor Ben al sinds 1978 en later voor Ben en dochter Carmen. Met zijn droge humor en mooie stem weet hij makkelijk het publiek aan zich te binden.

Nestor van de country

Ben Steneker treedt dit keer weer eens op zonder zijn dochter Carmen. Ben wordt wel de nestor van de countrymuziek in Nederland genoemd, omdat hij als een van de eersten deze muziekstijl in ons land introduceerde. Hij scoorde met Lydia en de Melody Strings in de vijftiger jaren de hit 'Send me the Pillow'. Solo vervolgde hij zijn carrière en stond in shows met onder meer Willie en Willeke Alberti, Ria Valk, de Mounties, Rob de Nijs, Marco Bakker en vele andere artiesten. Hij was ruim 40 keer in Amerika voor optredens op grote countryfestivals en was support act van Johnny Cash in Ahoy! en deelde podia met Freddy Fender, Bobbie Bare, Lynn Anderson en The Bellamy Brothers. Met dochter Carmen maakte hij vijf platen en vader en dochter stonden en staan vaak op podia in Nederland en omliggende landen.

Geboren Twentse

De Brabantse Anna Mc Rose (da's dus niet haar echte naam) is toegevoegd aan het programma, omdat ze tijdens de vorige countrymiddag in Haaksbergen bijzonder succesvol was. De geboren Twentse staat nog niet zo lang op het podium, maar is nu al een veelgevraagde zangeres op country-evenementen. Met haar prachtige stem wist ze de vorige keer veel harten voor zich te winnen. Deze keer zal het voor haar min of meer weer een vuurdoop zijn, want er wordt verwacht dat ze zichzelf begeleidt op gitaar. Meestal treedt ze op met orkestbanden, iets wat heel veel artiesten doen.

Reserveren

Het is aan te bevelen de kaarten vooraf te reserveren, want het belooft een volle zaal te worden. Het publiek zal zeker genieten van een afwisselend programma in vooral ongedwongen sfeer. Reserveren kan via b.p.steneker@home.nl of 053-569 6878. De entree bedraagt 10 euro.

Meer berichten